ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνει το νοσ. Νάουσας λόγω έλλειψης καρδιολόγων και παθολόγων

ΠΟΕΔΗΝ: Κλείνει το νοσ. Νάουσας λόγω έλλειψης καρδιολόγων και παθολόγων

Η υποστελέχωση σε καρδιολόγους και παθολόγους του νοσοκομείου Νάσουσας, είχε ως αποτέλεσμα η διοίκησή του  να το κλείσει την Πέμπτη και την Κυριακή, ένα νοσηλευτήριο, που εξυπηρετεί γύρω στα 50.000 πολίτες.

Όπως καταγγέλλει ειδικότερα η ΠΟΕΔΗΝ, στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου υπηρετούν σήμερα μόνο δύο παθολόγοι, ο ένας εκ των οποίων επικουρικός που κρίθηκε ως επιμελητής Β΄ στο Νοσοκομείο της Κοζάνης και αποχωρεί άμεσα από τη Νάουσα. Οι ιατροί κάνουν πάνω από 10 εφημερίες το μήνα και μένουν εφημερίες ακάλυπτες. Πρόκειται για παθολογική Κλινική 27 κλινών με πληρότητα 100% χωρίς παθολόγους ιατρούς αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Σε ό,τι αφορά την Καρδιολογική Κλινική υπηρετούν μόλις δύο καρδιολόγοι, και δεν φθάνουν παρότι κάνουν πάνω από 10 εφημερίες το μήνα, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία εξαιτίας της έλλειψης καρδιολόγων. Πρόκειται για «καρδιολογική Κλινική 11 κλινών με πληρότητα 100% χωρίς καρδιολόγους ιατρούς» τονίζει.

«Η Παθολογική και η Καρδιολογική Κλινική θα είναι ακάλυπτες από Ιατρούς. Τους νοσηλευόμενους ασθενείς (ειδικά της Καρδιολογικής) ποιος θα τους βλέπει; Τι λένε οι λαλίστατοι Υπουργοί Υγείας; Πάμε μήπως για κατάργηση του Νοσοκομείου;» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: Τα μικρόβια παραμένουν στο νοσ. Ζακύνθου - Ο ρόλος της καθηγήτριας-συζύγου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen