ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΙΝΑΠ: Επιστολή στον πρόεδρο του ΚΕΣΥ για τους ειδικευόμενους γιατρούς

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Κώστα Μάρκου σχετικά με το καθεστώς της εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών στο ΕΣΥ, απέστειλε το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

ΕΙΝΑΠ: Επιστολή στον πρόεδρο του ΚΕΣΥ για τους ειδικευόμενους γιατρούς

Η επιστολή του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ προς τον Κώστα Μάρκου έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ πληροφορήθηκε για τα γεγονότα που συνέβησαν στην συνέλευση της Πάτρας με θέμα τους ειδικευόμενους γιατρούς.

Η θέση μας είναι ότι:

- Οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν είναι απλά εκπαιδευόμενοι γιατροί.

- Είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι του ΕΣΥ.

- Αμείβονται με λιγότερο από 2,5 € την ώρα στην εφημερία.

- Συμβάλλουν καθοριστικά στην θεραπεία των ασθενών.

- Είναι οι συνάδελφοι που κρατάνε όρθια τα νοσοκομεία.

Όλοι ζούμε την κατάσταση των νοσοκομείων σήμερα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχουν στη λίστα ειδικευόμενοι σε πολλές ειδικότητες και οι κλινικές και τα τμήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Οι περισσότεροι νέοι συνάδελφοι αναχωρούν για το εξωτερικό (17.300).

Φανταστείτε τι θα γίνει σε ένα χρόνο στη χώρα μας.

Επομένως, κ. Πρόεδρε, θα πρέπει ως ΚΕΣΥ να στηρίζετε και να προτείνετε θέσεις ούτως ώστε οι συνάδελφοί μας να παραμείνουν στη χώρα μας. Είναι η επόμενη γενιά γιατρών που θα μας διαδεχθεί! Άρα το μέλλον της ιατρικής επιστήμης. Εμείς τι κάνουμε γι’ αυτούς;

Θέλουμε να προβληματιστείτε και να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα των συναδέλφων μας με σεβασμό, χωρίς εγωισμούς και εντάσεις.

Πιστεύουμε στην πραγματική εκπαίδευση των συναδέλφων μας και θα τους στηρίξουμε σε ότι είναι καλύτερο για το μέλλον τους. Αυτό πρέπει να απασχολεί όλα τα μέλη του ΚΕΣΥ. Έχουμε στείλει τις προτάσεις μας για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, τις οποίες θεωρούμε σοβαρές, διότι βγήκαν από την άμεση εμπειρία μας στα νοσοκομεία, όπου και εμείς εργαζόμαστε, διότι όπως γνωρίζετε είμαστε πρώτα μάχιμοι γιατροί και μετά συνδικαλιστές.

Πιστεύουμε ότι από εδώ και στο εξής πρέπει να σταματήσουν αυτά τα ατυχή γεγονότα.

Θα θέλαμε να αναγνώσετε το κείμενο μας σε όλα τα μέλη του ΚΕΣΥ».