ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τα ψεύδη & τα συμβόλαια θανάτου της ΠΟΕΔΗΝ: Τι απαντά το νοσ. Ζακύνθου για την έγκυο & το βρέφος

Ψευδή χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα της ΠΟΕΔΗΝ η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, αναφορικά με την έγκυο μητέρα και το βρέφος οι οποίοι κινδύνευσαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου. «Οι συντάκτες του δελτίου τύπου αναγορεύονται σε τηλεϊατρούς και εξάγουν πορίσματα για την υγεία της μητέρας και του παιδιού. Η πραγματικότητα για μια ακόμα φορά τους διαψεύδει, καθώς σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής, η μετεγχειρητική πορεία της γυναίκας ήταν ομαλή και οι μετεγχειρητικές εξετάσεις ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων», αναφέρει η διοίκηση της ΥΠΕ. 

Τα ψεύδη & τα συμβόλαια θανάτου της ΠΟΕΔΗΝ: Τι απαντά το νοσ. Ζακύνθου για την έγκυο & το βρέφος

Μάλιστα η Διοίκηση επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της για την προστασία των ασθενών και της φήμης του ιδρύματος, όπως αναφέρει η διοικήτρια της ΥΠΕ κυρία Δ. Τσαρίδου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ έχει ως εξής:

«Η εντεταλμένη να εκτελεί συμβόλαια θανάτου του δημόσιου συστήματος υγείας ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε άλλο ένα ψευδές «δελτίο τύπου» για τα χειρουργεία του νοσοκομείου της Ζακύνθου. Οι συντάκτες του δελτίου τύπου αναγορεύονται σε τηλεϊατρούς και εξάγουν πορίσματα για την υγεία της μητέρας και του παιδιού.

Η πραγματικότητα για μια ακόμα φορά τους διαψεύδει. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής , η μετεγχειρητική πορεία της γυναίκας ήταν ομαλή και οι μετεγχειρητικές εξετάσεις ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων.

Άλλωστε, όταν η ΠΟΕΔΗΝ εξέδιδε το δελτίο τύπου, η γυναίκα ήδη είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Το δε νεογέννητο παιδί, στο οποίο σημειώθηκε την τρίτη μετεγχειρητική ημέρα μικρή αύξηση της CRP – κάτι που δεν είναι σπάνιο- διεκομίσθη την τέταρτη μετεγχειρητική μέρα για καθαρά προληπτικούς λόγους, κατόπιν εντολής του Διευθυντή της Παιδιατρικής κλινικής(παρότι παρουσίαζε σταθερή και σημαντική βελτίωση της εξέτασης ) σε νεογνικό τμήμα νοσοκομείου των Πατρών για παρακολούθηση, με άριστη κλινική εικόνα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η «επιχειρηματολογία» της ΠΟΕΔΗΝ είναι ταυτόσημη με την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, μετά το θλιβερό συμβάν του θανάτου της γυναίκας, και το οποίο ήδη ερευνάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Φαίνεται ότι εκτός από τις άλλες ιδιότητες που έχει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ απέκτησε εσχάτως και την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού. Η επανάληψη της επιχειρηματολογίας αυτής, μετά την εκ νέου πιστοποίηση των εγκαταστάσεων αερίων του νοσοκομείου, την αλλαγή των αναισθησιολογικών μηχανημάτων και των φαρμάκων αναισθησίας κάνει σαφείς και τις επιδιώξεις, όσων επιμένουν σ’ αυτήν: την πάση θυσία μη λειτουργία των χειρουργείων.

Σε κάθε περίπτωση το ψευδολόγημα που επιγράφεται «δελτίο τύπου» αποσκοπεί στην υγειονομική τρομοκράτηση του λαού της Ζακύνθου, όσον αφορά την επάρκεια του δημόσιου νοσοκομείου, στα πλαίσια μιας επικίνδυνης αντιπολιτευτικής τακτικής. Με απρόβλεπτες συνέπειες, τόσο στην εξασφάλιση του κοινωνικού αγαθού της υγείας, όσο και στην οικονομία του νησιού.

Η Διοίκηση επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της για την προστασία των ασθενών και της φήμης του ιδρύματος».