ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μπαργιώτας για Εξεταστική Επιτροπή: Το ΚΕΕΛΠΝΟ παρθεναγωγείο μπροστά στην ΑΕΜΥ

«Γιατί φοβάται η κυβέρνηση και προσπαθεί να προστατέψει τους Υπουργούς της από το 2014 και μετά;» Είναι το βασικό ερώτημα που έθεσε ο κ. Κώστας Μπαργιώτας, Βουλευτής Ν. Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την λήψη απόφασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.

Μπαργιώτας για Εξεταστική Επιτροπή: Το ΚΕΕΛΠΝΟ παρθεναγωγείο μπροστά στην ΑΕΜΥ

«Το πάρτι στην Υγεία ήταν γνωστό. Γιατί τώρα η εξεταστική; Γιατί με αυτόν τον τρόπο; Γιατί την Μεγάλη Εβδομάδα του 2017 και όχι το 2015 μαζί με την αλήστου μνήμης εξεταστική για τα μνημόνια την επαύριον της εκλογής; ρωτά ο βουλευτής και συνεχίζει:

Γιατί μέχρι το 2014; Τι σπρώχνει την κυβέρνηση σήμερα, ποιο είναι το κίνητρο, ποια είναι η ανάγκη; Γιατί φοβάται και προσπαθεί να προστατέψει τους Υπουργούς της από το 2014 και μετά; Το κίνητρο προφανώς είναι η συγκυρία. Το μόνο αντίβαρο στην κατάρρευση της ρητορικής της είναι η σκανδαλολογία.

Ο «πόλεμος» εναντίον της διαφθοράς ή καλύτερα η εργαλειοποίηση της διαφθοράς και της διαπλοκής εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων. Η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει το θέμα τώρα, απλά και μόνο επειδή πιστεύει ότι την βολεύει επικοινωνιακά. Επιχειρεί ουσιαστικά μια «λασπομαχία», η οποία ελπίζει πως θα σκεπάσει το αφορολόγητο, το πετσόκομμα των συντάξεων, το ξεπούλημα της ΔΕΗ, μέτρα στα οποία συναίνεσε, αφού πρώτα τα καταδίκασε μετά βδελυγμίας. Όμως, μέχρι το 2014. Να μην πάθουμε και καμιά ζημιά» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαργιώτας χαρακτήρισε άκρως υποκριτική τη στάση της κυβέρνησης της Αριστεράς, λέγοντας:

«Λέει η κυβέρνηση μέχρι το 2014, γιατί εμείς είμαστε διαφορετικοί. Αν, όμως, πράγματι ήταν διαφορετική, θα είχε κάνει μεταρρυθμίσεις. Αν η κυβέρνηση έχει όραμα έχει συγκεκριμένη πολιτική για την Υγεία, εκτός από τις γενικότητες του τύπου «μεροληπτούμε υπέρ του δημοσίου», θα το είχαμε δει τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Αλλά το μόνο που βλέπουμε είναι μπαλώματα και διορισμούς και παρεμπιπτόντως κ. Πολάκη, περιμένουμε ακόμα, την αναλυτική κατάσταση με του 18700 που θα έπρεπε να έχετε καταθέσει. Υποτίθεται θα έπρεπε να μιλήσουμε για το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι το 2014 όμως λέει. Τι άλλαξε μετά το 2014; Άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο του ΚΕΕΛΠΝΟ;

Άλλαξε ο τρόπος λειτουργίας του; Οι στόχοι του; Κάτι; Μπήκαν ρήτρες ασφάλειας και διαφάνειας; Το μόνο πράγμα που μπήκε είναι ο κ. Πολάκης στο ΔΣ τινάζοντας στον αέρα κάθε έννοια θεσμικής λειτουργίας. Να ενδεχομένως, γιατί η υπόθεση σταματά στο 2014. Επειδή η κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν είναι όντως ίδια με τους παλιούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Είναι χειρότερη. Εκτός αν θυμάται κάποιος κάποιο υπουργό να βάζει χέρι κυριολεκτικά, στα κριτήρια και τις αιτήσεις και να χειραγωγεί με την ωμότητα και τον κυνισμό που χειραγώγησε η παρούσα κυβέρνηση τους διορισμούς των ΜΕΘ. Ή υπάρχουν πειθαρχικές διώξεις για αυτό, οπότε μέχρι το 2014, μην μας συμβεί και καμιά ζημιά. Επίσης, δεν έχει στεγνώσει καν η μελάνη από την τροπολογία για την ΑΕΜΥ.

Μια ΑΕ του Δημοσίου αποκτά ξαφνικά υπερεξουσίες, ένα ατελέστατο νομικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα μπορεί να χειρίζεται κεφάλαια, τα ήδη αδιαφανή κεφάλαια του προσφυγικού, να ιδρύει ΚΕΚ και να διασώζει με συνοπτικές διαδικασίες ΜΚΟ και εταιρείες ψυχικής υγείας με αστραπιαίες ενέργειες του προέδρου της. Το ΚΕΕΛΠΝΟ αρχίζει να μοιάζει με παρθεναγωγείο».