ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έρχονται 750 προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ - Τι είπε ο Ξανθός σε ΕΙΝΑΠ & ΟΕΝΓΕ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προκηρύξει άμεσα 750 μόνιμες θέσεις νοσοκομειακών γιατρών, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός χθες Τετάρτη, σε συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΟΕΝΓΕ και της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

Έρχονται 750 προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ - Τι είπε ο Ξανθός σε ΕΙΝΑΠ & ΟΕΝΓΕ

Η διασπορά των θέσεων έχει ως εξής:

Οι 400 θέσεις θα καλύψουν κενά στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ). Οι 250 θέσεις θα διατεθούν για λειτουργία κλειστών κρεβατιών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και οι 100 θέσεις για επείγουσες ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων.

Παρά τις προσλήψεις που ανακοινώνει σε τακτά διαστήματα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η αλήθεια είναι ότι όλο το σύστημα και κυρίως τα δημόσια νοσοκομεία, πάσχουν από υποστελέχωση. Τα κενά είναι μεγάλα, όπως τονίζει πολύ συχνά και η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία εκτιμά πως λείπουν από το σύστημα 6.000 γιατροί και 25.000 άτομα λοιπό προσωπικό.

Εν τω μεταξύ, οι εκπρόσωποι των γιατρών έθεσαν στον υπουργό Υγείας το ερώτημα σχετικά με τις παρατάσεις των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών. Η απάντηση του Ανδρέα Ξανθού, ήταν πως έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται θετική απάντηση για την παράταση των συμβάσεων.