ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ν.Δ. για Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών: Να σπάσει το άβατο στις περιοχές του παράνομου εμπορίου

Ν.Δ. για Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών: Να σπάσει το άβατο στις περιοχές του παράνομου εμπορίου

Σκληρη δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, πραγματοποίησε ο Ιάσων Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας, πως «Συνεχίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η διατήρηση θυλάκων ανομίας και παράνομου εμπορίου σε περιοχές της Αθήνας, όπως στα Εξάρχεια και στο Μενίδι, με αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό ενός νέου παιδιού». 

Επιπλέον, από το 2015 σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 28 κρατών μελών που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες, οι θάνατοι αυξήθηκαν, αναφέρει ο βουλευτής, ο οποίος προτείνει αυξημένη πρόληψη, επιλογές στα προγράμματα απεξάρτησης και σπάσιμο του άβατου στις περιοχές όπου ανθίζει το παράνομο εμπόριο.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της δήλωσής του έχει ως εξής:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε το 1987 προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση και την παράνομη διακίνησή τους. Η ημέρα αυτή δεν μπορεί να είναι όμως άλλη μία μέρα μνήμης. Πρέπει να είναι αφετηρία αφύπνισης και δράσης για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της μάστιγας.

Τα στοιχεία για τη χώρα μας είναι ανησυχητικά. Ενώ από το 2003 παρατηρούνταν σταθερή μείωση των θανάτων από ψυχοτρόπες ουσίες, από το 2015 σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 28 κρατών μελών που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες, οι θάνατοι αυξήθηκαν. Το επιπλέον ανησυχητικό είναι πως συνεχίζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η διατήρηση θυλάκων ανομίας και παράνομου εμπορίου σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, όπως στα Εξάρχεια και στο Μενίδι, με αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό ενός νέου παιδιού.

Η ενδεδειγμένη πολιτική αντιμετώπισης πρέπει να βασίζεται στους άξονες α) πρόληψη, β) πλουραλισμό στα προγράμματα απεξάρτησης, γ) επανένταξη καθώς και δ) σπάσιμο του άβατου των περιοχών όπου διεξάγεται το παράνομο εμπόριο. Προϋπόθεση για να πετύχει το οποιοδήποτε σχέδιο είναι η συνεργασία όλων των φορέων, από το δήμο, την πολιτεία μέχρι προφανώς τις μονάδες απεξάρτησης και των οικογενειών των εξαρτημένων ατόμων.

Για τη ΝΔ η αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών είναι μία επείγουσα αναγκαιότητα που χρειάζεται σχέδιο, βούληση και συνεργασία. Και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδεικνύεται τραγικά ανεπαρκής».

Διαβάστε ακόμη:

ΚΕΘΕΑ: Xωρίς εσένα αποκλείεται - Κεντρική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ναρκωτικών