ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΔ: Τρία χρόνια κλειστή η Μονάδα του Αττικόν για ακτινοθεραπείες

Στον αέρα βρίσκονται οι ακτινοθεραπείες για τους καρκινοπαθείς και στο Αττικό, όπως αναφέρει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της Ν. Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου.

ΝΔ: Τρία χρόνια κλειστή η Μονάδα του Αττικόν για ακτινοθεραπείες

Η Μονάδα στο Αττικό, ένα νοσηλευτήριο τεράστιας εμβέλειας, είναι ανενεργή εδώ και τρία χρόνια εξαιτίας της μη πληρωμής των γιατρών, ενώ ο χρόνος αναμονής για ακτινοθεραπείες σε όλο το ΕΣΥ αγγίζει τους 6 μήνες, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου.

Αναλυτικά, η ερώτηση του βουλευτή έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της προηγούμενης παρέμβασης μας ( Ανακοίνωση της ΝΔ 10/7/17 με θέμα: Απαιτούνται άμεσες λύσεις για τα ζητήματα ακτινοθεραπείας), όπου στηλιτεύσαμε και αναδείξαμε τη μεγάλη λίστα αναμονής στην οποία υποβάλλονται οι ασθενείς, προκειμένου να ξεκινήσουν την ακτινοθεραπεία τους στα δημόσια νοσοκομεία, με χρόνο αναμονής έως έξι μήνες, επανερχόμαστε στη Βουλή για την ανενεργή μονάδα Ακτινοθεραπείας, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Είναι απαράδεκτο, η ναυαρχίδα του Ε.Σ.Υ., το Αττικό Νοσοκομείο, να έχει επί 3 χρόνια κλειστή τη Μονάδα Ακτινοθεραπείας, λόγω μη πληρωμής των δεδουλευμένων αμοιβών των ιατρών των απογευματινών ιατρείων του. Μαζί με τη συγκεκριμένη μονάδα, σε ολοήμερη παύση έχουν προβεί και το Ακτινολογικό Εργαστήριο αλλά και η μονάδα Πυρηνικής Φυσικής, για τον ίδιο λόγο.

Θα πρέπει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να σταματήσει την τριετή αποχή ντροπής που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει στη λύση των φλεγόντων καθημερινών προβλημάτων, και να σταθεί δίπλα στην κοινωνικά ευαίσθητη ομάδα των καρκινοπαθών ασθενών, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποκαταστήσει τόσο την κανονική λειτουργία των συγκεκριμένων Μονάδων όσο και την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Αττικόν.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1) Πότε σκοπεύετε να πληρώσετε τα δεδουλευμένα των αμοιβών των ιατρών των απογευματινών ιατρείων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», εφαρμόζοντας το πόρισμα ελέγχου της ΣΕΥΥΠ, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν οι Μονάδες Ακτινοθεραπείας και Πυρηνικής Φυσικής αλλά και το Ακτινολογικό Εργαστήριο;»

Διαβάστε ακόμη:

Β. Οικονόμου: Απαιτούνται άμεσες λύσεις για το ζήτημα της ακτινοθεραπείας

Καρκινοπαθείς σε εποχή λιτότητας: Τα αδιέξοδα & τα στοιχήματα του συστήματος υγείας