ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΘ: Άτολμο και ανεπαρκές το νομοσχέδιο για την ιατρική νομοθεσία

Άτολμο, παλαιοσυνδικαλιστικό και ανεπαρκές, χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας, και τους Ιατρικούς Συλλόγους ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας, ότι οι αλλαγές που επιφέρει, περιορίζουν σημαντικά το ρόλο των Συλλόγων.

ΙΣΘ: Άτολμο και ανεπαρκές το νομοσχέδιο για την ιατρική νομοθεσία

Επιπλέον εξασφαλίζει στο διηνεκές έναν καλά ελεγχόμενο και υπάκουο στο υπουργείο Π.Ι.Σ., που σαν τον σημερινό, θα εξοστρακίζει τις θέσεις του ιατρικού κόσμου όταν αυτές ενοχλούν, τονίζει ο ΙΣΘ.

Αναλυτικά, η δήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη διαβούλευση του νομοσχεδίου για την λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων, έχει ως εξής:

«Το νομοσχέδιο που αναμέναμε από χρόνια είναι άτολμο, παλαιοσυνδικαλιστικό και ανεπαρκές.

Οι αλλαγές που επιφέρει περιορίζουν το ρόλο των ιατρικών συλλόγων. Απηχώντας το πνεύμα μιας άλλης εποχής, όπως αυτή εκφράζεται από το σημερινό προεδρείο του Π.Ι.Σ., μεταφέρει «κινηματική» και «συνδικαλιστική» λογική αταίριαστη για Ν.Π.Δ.Δ.

Επιπλέον εξασφαλίζει στο διηνεκές έναν καλά ελεγχόμενο και υπάκουο στο υπουργείο Π.Ι.Σ., που σαν τον σημερινό, θα εξοστρακίζει τις θέσεις του ιατρικού κόσμου όταν αυτές ενοχλούν. Αυτό που ζούμε την τελευταία τριετία με τον Π.Ι.Σ. να λειτουργεί ως συμπαραστάτης της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, στον ΕΟΠΥΥ, στην ΠΦΥ, κόντρα στην πλειονότητα των ιατρών, θωρακίζεται και νομικά.

Προ 15 ημερών, όταν οι σύλλογοι που εκπροσωπούμε πάνω από 45.000 από τις 60.000 των ιατρών της χώρας, ζητήσαμε την απόσυρση του νόμου για την Π.Φ.Υ. ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. στη Βουλή «εποίησε την νήσσαν». Τώρα θα παραταθεί η θητεία του για 1 χρόνο. Ανταποδοτικό αλλά από άλλη εποχή».

Διαβάστε ακόμη:

Απάντηση ΠΙΣ στην καταγγελία του ΙΣΑ για το Σχέδιο ΝόμουΟ ΙΣΑ αντιτίθεται στο Σχέδιο Νόμου για τους Ιατρικούς Συλλόγους