ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσ. Άρτας: Διακόψαμε προσωρινά τα χειρουργεία για τα επείγοντα περιστατικά

Νοσ. Άρτας: Διακόψαμε προσωρινά τα χειρουργεία για τα επείγοντα περιστατικά

Χτύπημα κατά της ΠΟΕΔΗΝ και προσωπικά κατά του προέδρου της κ. Μιχ. Γιαννάκου, ο οποίος σήμερα Παρασκευή, απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό, στηλιτεύοντας την κατάσταση του νοσοκομείου Άρτας, επιχειρεί ο διοικητής του νοσοκομείου Βασίλειος Μπαλάσκας.

Στην επιστολή της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρεται πως εξαιτίας των μειωμένων πιστώσεων, έχουν παγώσει τα χειρουργεία στο νοσοκομείο, τα οποία θα ξεκινήσουν μετά τον Σεπτέμβριο.

Η διοίκηση ωστόσο του νοσ. Άρτας, αναφέρει πως «αποφάσισε να διακόψει για λίγες ημέρες τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων Ορθοπεδικών-Νευροχειρουργικών, για τα περιστατικά εκείνα που δεν απειλείται η υγεία τους, προκειμένου το Νοσοκομείο να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ταχύτατα, όπως ακριβώς επιτάσσει ο χαρακτήρας των έκτακτων περιστατικών».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοίκησης του νοσ. Άρτας έχει ως εξής:

«Ο «αξιόπιστος» πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκος, με δεδομένο ότι, λόγω καύσωνα, είναι επίπονη η τέλεση υπαίθριων τηλεοπτικών shows, επέλεξε μια ανοιχτή επιστολή για να βρεθεί στο προσκήνιο, ικανοποιώντας έτσι το υπερτροφικό εγώ του και, ταυτόχρονα, συκοφαντώντας τη δημόσια υγεία και τους λειτουργούς της, για τους συνήθεις μικροκομματικούς σκοπούς, που όλος ο υγειονομικός κόσμος γνωρίζει.

Τις ημέρες του Αυγούστου, ο πληθυσμός, τον οποίο καλείται να καλύψει το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, αυξάνεται κατακόρυφα, με επακόλουθο την αύξηση των έκτακτων περιστατικών που χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης (ατυχήματα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κλπ).

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας αποφάσισε να διακόψει για λίγες ημέρες τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων Ορθοπεδικών-Νευροχειρουργικών, για τα περιστατικά, δηλαδή, που δεν απειλείται η υγεία τους, προκειμένου το Νοσοκομείο να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ταχύτατα, όπως ακριβώς επιτάσσει ο χαρακτήρας των έκτακτων περιστατικών.

Όταν ο κ. Γιαννάκος έζησε από κοντά την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, δεν βρήκε μία λέξη για να σχολιάσει, διότι αυτό θα αποτελούσε θετική είδηση. Αντί γι’ αυτό, επιλέγει για ακόμα μία φορά, μέσα από κομματικά γραφεία, τη συγγραφή και διανομή επιστολών, που περιλαμβάνουν τα πάντα: από εξυπνακισμούς για Μαδούρους, μέχρι κυνήγι δράκων και μαγισσών. Το μόνο που απουσιάζει είναι το πραγματικό ενδιαφέρον για τις δημόσιες δομές υγείας της χώρας μας, τις οποίες συνεχώς ευτελίζει και απαξιώνει. Ίσως, επειδή αυτό του υπαγορεύουν οι καθοδηγητές του.

Η «αξιοπιστία» των επιστολών τέτοιου είδους έχουν βρει τη θέση που τους αρμόζει στη συνείδηση των συμπολιτών μας».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: Κ. Τσίπρα επισκεφθείτε το νοσ. Άρτας για να δείτε τα χάλια του - Χωρίς επεμβάσεις & φύλαξη

Διοικητής Γ. Ν. Άρτας

Ρωτήστε τον γιατρό