ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οικονόμου για τις πυρκαγιές: Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα

Οικονόμου για τις πυρκαγιές: Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα

Ιδιαίτερα καυστικός προς την κυβέρνηση, με αφορμή τις καταγγελίες για την μειωμένη επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ τις ημέρες των πυρκαγιών, εμφανίζεται ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου.

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δείχνει ανίκανη να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα που απαιτούν λύση εδώ και τώρα, και οι πολίτες πλέον αντιλαμβάνονται ότι η Κυβέρνηση έχει μόνο το ρόλο του θεατή!», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας με ευθύνη της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ η επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, ειδικά στις περιοχές που ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές. Σε πολλές περιοχές μάλιστα ο στόλος του ΕΚΑΒ είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία ακινητοποιημένος.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία: Σε όλο τον νομό Αττικής το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου επιχειρούσαν 45 - 48 ασθενοφόρα πρωί - απόγευμα και μόλις 25 - 27 τη νύχτα, ενώ 60 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα με βλάβες.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δείχνει ανίκανη να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα που απαιτούν λύση εδώ και τώρα. Οι πολίτες πλέον αντιλαμβάνονται ότι η Κυβέρνηση έχει μόνο το ρόλο του θεατή!».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: Διαλυμένα τα Σώματα Ασφαλείας & το ΕΚΑΒ - Συγχαρητήρια μόνο στους πυροσβέστες

Οικονόμου για το νοσ. Άρτας: Η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως η πιο αποτυχημένη

Best of DPG network

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen