ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οικονόμου για τις πυρκαγιές: Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα

Ιδιαίτερα καυστικός προς την κυβέρνηση, με αφορμή τις καταγγελίες για την μειωμένη επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ τις ημέρες των πυρκαγιών, εμφανίζεται ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου.

Οικονόμου για τις πυρκαγιές: Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δείχνει ανίκανη να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα που απαιτούν λύση εδώ και τώρα, και οι πολίτες πλέον αντιλαμβάνονται ότι η Κυβέρνηση έχει μόνο το ρόλο του θεατή!», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας με ευθύνη της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ η επιχειρησιακή κατάσταση του ΕΚΑΒ βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση, ειδικά στις περιοχές που ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές. Σε πολλές περιοχές μάλιστα ο στόλος του ΕΚΑΒ είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία ακινητοποιημένος.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία: Σε όλο τον νομό Αττικής το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου επιχειρούσαν 45 - 48 ασθενοφόρα πρωί - απόγευμα και μόλις 25 - 27 τη νύχτα, ενώ 60 οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα με βλάβες.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δείχνει ανίκανη να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα που απαιτούν λύση εδώ και τώρα. Οι πολίτες πλέον αντιλαμβάνονται ότι η Κυβέρνηση έχει μόνο το ρόλο του θεατή!».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: Διαλυμένα τα Σώματα Ασφαλείας & το ΕΚΑΒ - Συγχαρητήρια μόνο στους πυροσβέστες

Οικονόμου για το νοσ. Άρτας: Η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως η πιο αποτυχημένη