ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εργαζόμενοι ΑΧΕΠΑ: Καταγγέλουν τον διοικητή για απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες

Εργαζόμενοι ΑΧΕΠΑ: Καταγγέλουν τον διοικητή για απευθείας αναθέσεις σε ιδιώτες

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, που επιβεβαιώνει καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με Διοικητές Νοσοκομείων οι οποίοι είναι απρόθυμοι να εφαρμόσουν την νομοθεσία εκδίωξης των εργολάβων από τα Νοσοκομεία, ανακοινώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ οι εργολάβοι όχι μόνο συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά επεκτείνονται σε όλες τις υποστηρικτικές υπηρεσίες, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας ακόμη:

«Ο Διοικητής με σκοπιμότητα διέλυσε τα μαγειρεία, μετατάσσοντας το προσωπικό που υπηρετούσε εκεί, προκειμένου να του δοθεί η ευκαιρία να εκχωρήσει σε εργολάβους τη σίτιση. Ανέσυρε παλαιό διαγωνισμό και εκχωρεί τη σίτιση σε εργολάβο. Δεν ασχολείται με την πρόσληψη Προσωπικού Εστίασης με συμβάσεις εργασίας. Να τους χαίρεστε τέτοιους Διοικητές κύριοι Υπουργοί της Υγείας».

Αναλυτικά, η καταγγελία των εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ έχει ως εξής:

«Κ. Υπουργέ

Καταγγέλλουμε το Διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιο Σπανό, για την απευθείας ανάθεση της καθαριότητας του Νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρία για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και την μεθόδευση παραχώρησης της όλης λειτουργίας της σίτισης σε ιδιώτες (catering).

Ενώ υποτίθεται, είχε δηλωμένο στόχο την απομάκρυνση των εργολάβων από τα Νοσοκομεία και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ενώ, φροντίσαμε να γνωρίζει από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση, τα συγκεκριμένα προβλήματα στελέχωσης του ΑΧΕΠΑ, σήμερα «οργανώνει» τη δυσλειτουργία των μαγειρείων με μετατάξεις, αλλαγές κλάδου κλπ. και «ξεθάβει» τον διαγωνισμό εκχώρησης της σίτισης που είχαν ετοιμάσει οι προηγούμενες διοικήσεις, φανερά υπέρμαχες του ξεπουλήματος δημόσιων λειτουργιών σε ιδιωτικές εταιρείες.

Επιπλέον, δεν προχώρησε καθόλου, ως όφειλε, την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ΙΔΟΧ (ορισμένου χρόνου) για τις λειτουργίες της καθαριότητας, φύλαξης και τραπεζοκόμων.

Κ. Υπουργέ

Για τους παραπάνω λόγους, τον καταγγέλλουμε για ενέργειες ή παραλήψεις, που ως αποτέλεσμα έχουν τη διαιώνιση των κυκλωμάτων που ονομάζονται εργολαβίες παροχής υπηρεσιών στο Δημόσιο.

Βλέπουμε ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων είναι βασικό στοιχείο και της δικής σας κυβέρνησης. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν πολιτικές καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης. Ως Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο εναντίον του συγκεκριμένου τρόπου «διοίκησης».

Δηλώνουμε ότι, όπως καταφέραμε παλιότερα να «μπλοκάρουμε» τον εν λόγω διαγωνισμό, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε τα Νοσοκομεία και οι όλες λειτουργίες τους να παραμείνουν δημόσια με κριτήρια ποιότητας και όχι περιθωρίου κέρδους...

Το Δ.Σ. του Σωματείου».

Διαβάστε ακόμη:

Ποινική δίωξη σε βάρος πρώην Διοικητή του ΑΧΕΠΑ

Ρωτήστε τον γιατρό