ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΔ: Χαιρετίζει την ένταξη της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στη λίστα του υπ. Εργασίας

Η Ν. Δημοκρατία και ειδικότερα ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου και ο Αν. Τομεάρχης και Βουλευτής Αχαϊας, Ιάσων Φωτήλας, χαιρετίζουν την ένταξη της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας στη λίστα του Υπ. Εργασίας για τις μη αναστρέψιμες παθήσεις. 

ΝΔ: Χαιρετίζει την ένταξη της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας στη λίστα του υπ. Εργασίας

Αναλυτικά η δήλωσή τους έχει ως εξής:

«Κάλλιο αργά παρά...ποτέ. Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου έστω και με σημαντική καθυστέρηση ενέταξε την σκλήρυνση κατά πλάκας στις μη αναστρέψιμες παθήσεις. Είναι προφανές ότι η κυρία υπουργός ξανασκέφτηκε το μεγάλο ατόπημα στο οποίο υπέπεσε, μετά και την σχετική ερώτηση που είχαμε καταθέσει (μαζί με τους κυρίους Φωτήλα και Βρούτση) στις 30 Ιανουαρίου και μετά την μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε, όταν και χαρακτηρίζαμε ως απαράδεκτη την απόφαση να μείνει εκτός της σχετικής λίστας η πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αφού άκουσε την επιστημονική κοινότητα, τους συλλόγους ασθενών αλλά και πήρε υπ’ όψιν της το περιεχόμενο της ερώτησής μας αποκατέστησε τη σοβαρή αδικία στην οποία είχε υποπέσει.»

Διαβάστε ακόμη:

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Έστω την ύστατη στιγμή, εντάσσεται στις μη αναστρέψιμες παθήσεις