ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΔ: Δεκάδες θάνατοι από έλλειψη Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο νοσ. Νίκαιας

Την ανάγκη για άμεση σύσταση Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιώς «ο Άγιος Παντελεήμων», επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία μέσω των τομεαρχών της στην Υγεία κ.κ. Βασίλη Οικονόμου και Ιάσονα Φωτήλα, σε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

ΝΔ: Δεκάδες θάνατοι από έλλειψη Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο νοσ. Νίκαιας

«Μετά την επίσκεψη προ 20 ημέρου του Τομέα Υγείας της ΝΔ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιώς «ο Άγιος Παντελεήμων» διαπιστώσαμε την άμεση ανάγκη σύστασης Αγγειοχειρουργικής Κλινικής», αναφέρυν οι τομεάρχες της Ν.Δ. και συνεχίζουν:

Λαμβάνοντας υπόψη την απογραφή του 2011 στην 1η ΥΠΕ υπάρχουν 11 αγγειοχειρουργικές κλινικές που εξυπηρετούν 2.500.000 κατοίκους ενώ στην 2η ΥΠΕ μόλις 1 που εξυπηρετεί 1.300.000 κατοίκους. Συνεπώς επείγοντα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον Πειραιά και στην Δυτική Αττική και παρουσιάζουν επείγον αγγειοχειρουργικό ενδιαφέρον αναγκάζονται να διακομιστούν σε νοσοκομεία που βρίσκονται στον Κεντρικό και Βόρειο Τομέα της Αττικής. Πολλές φορές ο συνολικός χρόνος διακομιδής ξεπερνάει την μία ώρα με δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των πασχόντων ασθενών. Τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η διακομιδή ασθενών σε άλλη νοσοκομειακή μονάδα λόγω έλλειψης τριτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας είναι μια επίπονη διαδικασία που οδηγεί σε δεκάδες θανάτους κάθε χρόνο.

Αδιανόητο είναι επίσης το γεγονός πως ένα Νοσοκομείο όπως το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιώς «ο Άγιος Παντελεήμων» που αριθμεί 716 κλίνες με γενική εφημερία ανά 4η ημέρα και υποδέχεται κατά μέσο 1500 περιστατικά την εφημερία, διαθέτοντας όλες τις βασικές ειδικότητες να μην διαθέτει αγγειοχειρουργική κλινική! Όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς είναι άμεση η ανάγκη σύστασης ενός πλήρως στελεχωμένου και τεχνολογικά εξοπλισμένου αγγειοχειρουργικού κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας για την κάλυψη των εκτάκτων αλλά και των τακτικών αναγκών του πληθυσμού του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

Σκοπεύετε να ιδρύσετε Αγγειοχειρουργική κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιώς «ο Άγιος Παντελεήμων» με το ανάλογο εξοπλισμό και προσωπικό;

Διαβάστε ακόμη:

Ν.Δ: Γιατί τόσο εσπευσμένα η λειτουργία της νέας πτέρυγας του Παν. Νοσ. Ιωαννίνων;Ν.Δ.: Γιατί δεν προχωρούν οι προσλήψεις 500 μόνιμων γιατρών σε ΜΕΘ & ΜΑΦ;

Ν.Δ: Ογκολογικοί ασθενείς χωρίς ελπίδα αποζημίωσης για τις ακτινοθεραπείες τους

Ν.Δ.: Σε δεινή κατάσταση οι Στέγες ατόμων με νοητική υστέρηση εξαιτίας οφειλών του ΕΟΠΥΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ