ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αλ. Τσίπρας: Σήμερα όλα τα νοσοκομεία είναι πλεονασματικά

Στην Τρίπολη βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των εργασιών του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου.

Αλ. Τσίπρας: Σήμερα όλα τα νοσοκομεία είναι πλεονασματικά

Ο πρωθυπουργός μίλησε το απόγευμα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, έξω από το οποίο επικράτησε ένταση, όταν περίπου 150 κάτοικοι διαφόρων περιοχών της Πελοποννήσου συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στις παρεμβάσεις στον χώρο της Υγείας στην Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα:

- Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα ΕΣΠΑ, αλλά και από έκτακτες επιχορηγήσεις του Υπουργείου έχουν δοθεί περίπου 5,7 εκατομμύρια ευρώ ώστε να καλυφθούν ανάγκες σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και βελτίωση υποδομών των νοσοκομείων της Περιφέρειας.

- Σήμερα όλα τα νοσοκομεία είναι πλεονασματικά.

- Δημιουργείται η Μονάδα Υγείας Σπάρτης και τρία περιφερειακά ιατρεία στη Μεσσηνία.

- Επαναλειτουργούν στην Κόρινθο η ΜΕΘ και η παιδιατρική κλινική.

- Αναβαθμίζεται ο εξοπλισμός στα νοσοκομεία Τρίπολης, Καλαμάτας, Κυπαρισσίας και Αργολίδας.

- Παράλληλα, διαρκής στόχος είναι η αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας του ΕΚΑΒ. Τον Ιούνιο του 2016 ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και παραλήφθηκαν 10 νέα ασθενοφόρα, η προμήθεια των οποίων εκκρεμούσε από το 2007. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν άλλα δύο ασθενοφόρα 4X4 και δύο κινητές μονάδες, εκ των οποίων η μία έχει και θερμοκοιτίδα νεογνών, που προσέφερε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

- Τον επόμενο μήνα θα βγει η προκήρυξη για την προμήθεια επιπλέον 7 ασθενοφόρων από ίδιους πόρους του ΕΚΑΒ.

- Τίθεται σε λειτουργία η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας στο Ναύπλιο. Μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2018, αναμένεται να λειτουργήσουν τέτοιες μονάδες σε όλες τις πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων.

- Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν γίνει 271 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, ενώ εκκρεμούν άλλες 100.

«Πιο σημαντικό απ' όλα στον χώρο της Υγείας θεωρούμε βεβαίως τον τερματισμό του λεγόμενου πάρτι της σπατάλης, της υπερτιμολόγησης, της διαφθοράς, της διαπλοκής», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας από την Τρίπολη. «Αλλά και το γεγονός ότι ταυτόχρονα, εμείς καταφέραμε κάτι που άλλοι ποτέ δεν διεκδίκησαν 2,5 εκατ. ανασφάλιστοι συμπολίτες μας να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας, γιατί η Υγεία είναι κοινωνικό δικαίωμα και όχι προνόμιο των λίγων» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ