ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οικονόμου: Με τις ΤΟΜΥ δημιουργείται κομματικός στρατός...

«Αντί η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα 150 εκατ. από το ΕΣΠΑ βελτιώνοντας τα Κέντρα Υγείας και να στήσει ένα πραγματικό και καθολικό δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας, που η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη, επέλεξε να τα επενδύσει σε μια δομή που μοναδικό στόχο έχει τη δημιουργία κομματικού στρατού», σχολιάζει ο Τομεάρχης Υγείας της Ν. Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου, το βίντεο και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τις ΤΟΜΥ.

Οικονόμου: Με τις ΤΟΜΥ δημιουργείται κομματικός στρατός...

Η πλήρης δήλωση του βουλευτή έχει ως εξής:

«Παρά την πρωτοφανή αποδοκιμασία που καταγράφηκε για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), μέσα από το ισχνό ενδιαφέρον που έδειξαν οι ιατροί για τις προσλήψεις στη συγκεκριμένη δομή, ο κ. Τσίπρας δείχνει να μη θέλει ή να μην μπορεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα.

Αντιθέτως, εκφράζει την ικανοποίησή του για τις ΤΟΜΥ με σχετικό βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η κυβέρνηση επενδύει σε μία δομή που μοναδικό στόχο έχει τη δημιουργία κομματικού στρατού. Οι ΤΟΜΥ, χωρίς αμφιβολία, αποτελούν κορυφαίο παράδειγμα κατασπατάλησης ευρωπαϊκών πόρων, σε μία περίοδο που η χώρα μας έχει ανάγκη σοβαρής και αποτελεσματικής διαχείρισής τους, εν μέσω τρίτου μνημονίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε τα 150 εκατομμύρια ευρώ που δέσμευσε από το ΕΣΠΑ για την συγκεκριμένη επιλογή, να τα αξιοποιήσει βελτιώνοντας τα Κέντρα Υγείας (που σήμερα βρίσκονται σε πλήρη αποσύνθεση) και τελικά να δημιουργήσει ένα πραγματικό και καθολικό δίκτυο Πρωτοβάθμιας Υγείας σ’ όλη τη χώρα. Ακόμη, οι συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζονται από προχειρότητα, ανικανότητα, έλλειψη σχεδιασμού και, κατά συνέπεια είναι ελάχιστο το ενδιαφέρον από τους ιατρούς για συμμετοχή. Είναι πλέον φανερό ότι, όπως όλα τα ζητήματα, έτσι και την Υγεία, ο πρωθυπουργός την αντιμετωπίζει με επικίνδυνο ερασιτεχνισμό».

Διαβάστε ακόμη:

Ξεκίνησε η λειτουργία της 1ης ΤΟΜΥ στον δήμο Αλεξανδρούπολης

Αλ. Τσίπρας: Οι ΤΟΜΥ αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Γ. Δραγασάκης: Πρόσωπο-κλειδί για την κυβέρνηση, την υγεία & την επόμενη ημέρα της ανάπτυξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ