ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Καυστικός Μπαργιώτας για προσλήψεις επικουρικών - Αυτή κυβέρνηση έρχεται από παλιά

Καυστικός Μπαργιώτας για προσλήψεις επικουρικών - Αυτή κυβέρνηση έρχεται από παλιά

Καυστικός απέναντι στις πολιτικές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εμφανίζεται ο Βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Υπεύθυνος του τομέα υγείας Κώστας Μπαργιώτας, αναφορικά με το θέμα των επικουρικών γιατρών, σημειώνοντας ότι ο κ. Πολάκης καταστρατηγεί οριστικά το ΑΣΕΠ.

Η φάμπρικα που μπήκε σε εφαρμογή με την προκήρυξη συμβασιούχων των ΟΤΑ περνάει και στην υγεία, τονίζει ο βουλευτής Μπαργιώτας και προσθέτει:

«Η «ευρηματικότητα» της κυβέρνησης της Αριστεράς στο ρουσφέτι έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Με αιφνιδιαστική τροπολογία - άλλος τομέας αριστείας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.- διαλύεται κυριολεκτικά κάθε έννοια νομιμότητας και αξιοκρατίας στην πρόσληψη επικουρικών στις δομές υγείας.

Από σήμερα, όποιος καταθέτει ψευδή δικαιολογητικά και όποιος έχει μπάρμπα στην κυβέρνηση, προηγείται. Προσλαμβάνεται άμεσα ως επικουρικός, αμείβεται και –αν και όταν- το ΑΣΕΠ διατάξει την απόλυσή του, αποχωρεί χωρίς συνέπειες και με μπόνους την προϋπηρεσία. Είναι πραγματική ντροπή. Η κυβέρνηση της - υποτιθέμενης- Αριστεράς χρησιμοποιεί με τον πιο κυνικό και ξεδιάντροπο τρόπο όλα τα εργαλεία του πελατειακού κράτους. Ο κ. Πολάκης καταστρατηγεί το ΑΣΕΠ, νομιμοποιεί την πλαστογραφία, αποδιοργανώνει το θεσμικό πλαίσιο και ταυτόχρονα κουνάει το δάκτυλο στους άλλους. Αυτή η κυβέρνηση έρχεται από παλιά. Από τις εποχές των Γκόρτσων και των Μαυρογιαλούρων…»

Διαβάστε ακόμη:

Παρατείνεται η θητεία των επικουρικών που είχαν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ

Μπαργιώτας: Αδικαιολόγητη η απόφαση για μεταφορά κλινών ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ