ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εγκαινιάστηκαν δύο ακόμη ΤΟΜΥ στην Ευκαρπία και την Πολίχνη

Εγκαινιάστηκαν δύο ακόμη ΤΟΜΥ στην Ευκαρπία και την Πολίχνη

Δύο νέες ΤΟΜΥ που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 3ης ΥΠΕ, η 7η ΤΟΜΥ στην Ευκαρπία και η 6η στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, εγκαινιάστηκαν σήμερα από την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη.

Στην ΤΟΜΥ Ευκαρπίας, η οποία λειτουργεί από τα μέσα Απριλίου, έχουν εγγραφεί 1200 πολίτες, μεταξύ των οποίων 280 παιδιά,ενώ στην ΤΟΜΥ Πολίχνης, η οποία λειτουργεί από τα μέσα Μαρτίου, έχουν εγγραφεί 700 άτομα, εκ των οποίων τα 180 παιδιά.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Γιώργος Κίρκος, σήμερα λειτουργούν 12 ΤΟΜΥ στην περιοχή της αρμοδιότητάς της 3ης ΥΠΕ. Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν, μέχρι το τέλος του μήνα, οι 17 από τις 30 που προβλέπεται να δημιουργηθούν στην περιοχή της αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ.

Η κ. Κόλλια Τσαρουχά, επισήμανε ότι είναι πολύ σπουδαίο το γεγονός της λειτουργίας των ΤΟΜΥ, τονίζοντας ότι ήταν κάτι το οποίο επιδιωκόταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά λόγω της κρίσης και του σχεδιασμού, πραγματοποιήθηκε τον τελευταίο καιρό. «Συγχαίρω και το δήμαρχο του δήμου Παύλου Μελά ο οποίος προσέφερε και το κτίριο και με τις υπηρεσίες του έκανε αυτή την δομή και το όνειρο πραγματικότητα» είπε η κ. Κόλλια Τσαρουχά κατά την τελετή εγκαινίων της ΤΟΜΥ Ευκαρπίας.

«Σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης είναι η επούλωση των πληγών όλων αυτών των χρόνων, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Το δικαίωμα της υγείας είναι πραγματικά δικαίωμα κοινωνικό και ατομικό. Ένα λιθαράκι ακόμα μπήκε με την ίδρυση μιας νέας Τοπικής Μονάδας Υγείας στην Ευκαρπία και μίας ακόμη στην Πολίχνη. Κάνουμε πράξη αυτό που έχουμε υποσχεθεί και είναι στο στόχαστρο της πολιτικής μας. Υποχρέωση μιας κυβέρνησης που έχει αποδείξει ότι σέβεται και προσπαθεί για τα κοινωνικά δικαιώματα» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Τέλος, ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ανέφερε ότι μετά τα εγκαίνια των ΤΟΜΥ, στη Νικόπολη και τη Σταυρούπολη, εγκαινιάζονται σήμερα άλλες δύο στα όρια του δήμου. Τόνισε, ότι τα αποτελέσματα από τη λειτουργία των ΤΟΜΥ είναι ενθαρρυντικά γιατί τις έχει αγκαλιάσει ο κόσμος και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην ΤΟΜΥ Νικόπολης έχουν γραφτεί περισσότεροι από 3.000 πολίτες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Links

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen