ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Οι ΤΟΜΥ υπολειτουργούν

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Οι ΤΟΜΥ υπολειτουργούν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.) με αφορμή τον απολογισμό του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρού δηλώνει κατηγορηματικά ότι το Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατέρρευσε πριν καν να ξεκινήσει.

Ο Ι.Σ.Α, επισημαίνει ότι οι Τοπικές Μονάδες Υγείας που έχουν αναπτυχθεί είναι οι μισές από αυτές που είχαν προβλεφθεί και παραμένουν χωρίς επαρκές προσωπικό καθώς ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στο ανεδαφικό, κρατικοδίαιτο και ιδεοληπτικό σύστημα που επιχείρησε να επιβάλλει το Υπουργείο.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντιμετώπισε τους γιατρούς ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας, την ώρα που προέβλεψε για τους πολίτες φθηνές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Η περίφημη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας οδήγησε σε πλήρη απορρύθμιση των υπηρεσιών υγείας του πληθυσμού. Έγινε προσπάθεια να επιβληθεί ένα ιδεοληπτικό, πρόχειρο και κακοσχεδιασμένο σύστημα, ερήμην του ιατρικού κόσμου. Σήμερα οι Τ.ΟΜ.Υ., υπολειτουργούν, ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού παραπαίει και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά. Ειδικά στην περιφέρεια ένας μεγάλος αριθμός ασθενών υποδιαγιγνώσκεται και υποθεραπεύεται. Δυστυχώς οι πολίτες πληρώνουν με την υγεία τους τα τελευταία χρόνια, τους πειραματισμούς του Υπουργείου Υγείας».

Διαβάστε επίσης:

Από παιδιάτρους των ΤΟΜΥ θα συμπληρώνεται το ατομικό δελτίο υγείας μαθητή

ΙΣΑ: Ευχόμαστε να πετύχει η στελέχωση των ΤΟΜΥ - Την κατάρρευση του ΕΣΥ όμως, την ζούμε όλοι