ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Ευχόμαστε να πετύχει η στελέχωση των ΤΟΜΥ - Την κατάρρευση του ΕΣΥ όμως, την ζούμε όλοι

Συνέχεια στην απάντηση του υπουργείου Υγείας δίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, αναφορικά με το θέμα της ΠΦΥ, τονίζοντας πως «εμείς ευχόμαστε να επιτύχει η στελέχωση των ΤoΜΥ. Ωστόσο, «την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τη ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία και το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό που κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να τα κρατήσει όρθια».

ΙΣΑ: Ευχόμαστε να πετύχει η στελέχωση των ΤΟΜΥ - Την κατάρρευση του ΕΣΥ όμως, την ζούμε όλοι

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας απάντησε στις δηλώσεις του ΙΣΑ σχετικά με «το μειωμένο ενδιαφέρον που υπάρχει από γιατρούς για την στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας, και πως μόνο για την Αθήνα, από τις 195 θέσεις, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μόλις 53 άτομα. Ο ΙΣΑ είχε αναφέρει ακόμη πως «η ΠΦΥ της κυβέρνησης θα καταρρεύσει, ως Βατερλώ».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Πατούλη έχει ως εξής:

«Την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τη ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία, το λιγοστό υγειονομικό προσωπικό που κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να τα κρατήσει όρθια και κυρίως όσοι ασθενείς χρειάσθηκαν τις υπηρεσίες υγείας. Δυστυχώς μάλιστα κάποιοι άτυχοι πολίτες πλήρωσαν αυτή την κατάσταση με τη ζωή τους. Όπως ασθενείς που χρειαστήκαν κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και δεν βρήκαν, καρκινοπαθείς που δεν έκαναν εγκαίρως τη θεραπεία τους, ασθενείς που άφησαν την τελευταία τους πνοή περιμένοντας το ασθενοφόρο.

Το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που επιχειρείται να δομηθεί διακατέχεται από προχειρότητα και ιδεοληψία. Αντιμετωπίζει τους γιατρούς ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας ενώ προβλέπει για τους πολίτες φθηνές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Εμείς ευχόμαστε να επιτύχει η στελέχωση των ΤoΜΥ. Ωστόσο καλό θα ήταν να διασφαλιστεί τουλάχιστον η στέγασή τους. Γιατί το να προσλαμβάνεται προσωπικό που δεν γνωρίζει κανείς που θα πάει είναι ένα ακόμα δείγμα μιας παράλογης και πρόχειρης αντιμετώπισης ενός τόσο σημαντικού και κρίσιμου εγχειρήματος».

Διαβάστε ακόμη:

Απάντηση υπ. Υγείας σε Πατούλη &... προφήτες: Σχεδόν 20.000 άτομα ενδιαφέρονται για τις ΤΟΜΥ



ΙΣΑ: Καταρρέει ως Βατερλώ, η ΠΦΥ - Μόλις 53 θέσεις για κάλυψη 195 στην Αθήνα

Προσλήψεις σε ΤΟΜΥ: Παρατείνεται μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου η προκήρυξη για τα 2.868 άτομα

Πατούλης: Συλλογικές συμβάσεις & αξιοπρεπείς αμοιβές για να μην μεταναστεύσουν οι γιατροί

Ξανθός: Κρίσιμη η στάση των γιατρών στην ΠΦΥ - Το φθινόπωρο επιπλέον 400 μόνιμες θέσεις