ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Απάντηση υπ. Υγείας σε Πατούλη &... προφήτες: Σχεδόν 20.000 άτομα ενδιαφέρονται για τις ΤΟΜΥ

Απάντηση στον πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος μιλά για εξαιρετικά μειωμένο ενδιαφέρον των γιατρών, να στελεχώσουν τις Τοπικές Μονάδες Υγείας καθώς όπως αναφέρει, «μόνο για την Αθήνα, από τις 195 θέσεις δήλωσαν ενδιαφέρον 53», δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή. 

Απάντηση υπ. Υγείας σε Πατούλη &... προφήτες: Σχεδόν 20.000 άτομα ενδιαφέρονται για τις ΤΟΜΥ

Σε αντίθεση με όσα λέγονται και προεξοφλούνται τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «η παράταση των αιτήσεων μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου απαντά στην ανάγκη να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας να διεκδικήσουν με διαφάνεια κα αξιοκρατία μια αξιοπρεπή θέση εργασίας»,

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, έχει ως εξής:

«Από τον Γενάρη του 2015 ο κ. Πατούλης, προεξοφλεί την κατάρρευση του συστήματος υγείας και ζητά την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Αντίστοιχη μοίρα «προφητεύει» εσχάτως και για την παρέμβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Παρέμβαση που αμέσως μετά την θεσμική της καθιέρωση, με την ψήφιση του σχετικού νόμου 4486/2017, τέθηκε σε τροχιά υλοποίησης με την έκδοση της προκήρυξης για την πρόσληψη 2.868 ατόμων, που θα στελεχώσουν τις πρώτες ΤΟΜΥ.

Προκήρυξη για την οποία ήδη, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον περισσότερα από 19.300 άτομα, με αυξανόμενο ενδιαφέρον για υποβολή αιτήσεων από όλες τις κατηγορίες του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων και των γιατρών.

Η παράταση συνεπώς των αιτήσεων μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου απαντά στην ανάγκη να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερους γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας να διεκδικήσουν με διαφάνεια κα αξιοκρατία μια αξιοπρεπή θέση εργασίας στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας. Η τελική εικόνα, που θα έχουμε στην καταληκτική ημερομηνία, θα διαψεύσει όσους επενδύουν στην αποτυχία αυτής της μεταρρύθμισης, που καλύπτει το πιο σημαντικό κενό του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οργανώνει για πρώτη φορά τις δημόσιες υπηρεσίες ΠΦΥ στη χώρα μας με βάση τις ανάγκες αξιόπιστης φροντίδας των πολιτών και τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο κ. Πατούλης και όσοι αντιστρατεύονται το δημόσιο σύστημα υγείας ας μην σπεύδουν να προεξοφλούν την αποτυχία αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης, εκφράζοντας ευσεβείς πόθους. Αυτή θα προχωρήσει γιατί είναι η διεθνώς αποδεκτή και κοινωνικά αναγκαία απάντηση στην κρίση των συστημάτων υγείας και στις υγειονομικές ανισότητες».

Διαβάστε ακόμη:

ΙΣΑ: Καταρρέει ως Βατερλώ, η ΠΦΥ - Μόλις 53 θέσεις για κάλυψη 195 στην ΑθήναΠροσλήψεις σε ΤΟΜΥ: Παρατείνεται μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου η προκήρυξη για τα 2.868 άτομα

Πατούλης: Συλλογικές συμβάσεις & αξιοπρεπείς αμοιβές για να μην μεταναστεύσουν οι γιατροί

Ξανθός: Κρίσιμη η στάση των γιατρών στην ΠΦΥ - Το φθινόπωρο επιπλέον 400 μόνιμες θέσεις