ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πολάκης κατά Πουλή για τις δηλώσεις του σχετικά με τις ευθύνες του υπ. Υγείας στα θύματα της φωτιάς

Πολάκης κατά Πουλή για τις δηλώσεις του σχετικά με τις ευθύνες του υπ. Υγείας στα θύματα της φωτιάς

Με αφορμή δημοσιεύματα και δηλώσεις του πρώην Προέδρου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, το Γραφείο Τύπου του Αν. Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι ο εν λόγω «συνδικαλιστής» έχει ήδη απολυθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς εμπλέκεται και διώκεται επίσημα από την Δικαιοσύνη για σοβαρά κακουργήματα.

Παράλληλα, γνωστοποιείται ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ εκπροσωπείται δημόσια από τη νόμιμη Διοίκησή του και την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναφορικά με δημοσιεύματα και δημόσιες δηλώσεις που θέλουν τον Σταμάτη Πουλή να περιφέρει την ιδιότητά του ως «Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ» και δι’ αυτής να εξαπολύει ανήθικα και ανυπόστατα ψεύδη κατά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αναφερόμενος σε δήθεν παραπλάνηση του κοινού για την τραγωδία από τις πυρκαγιές, διευκρινίζουμε προς τα ΜΜΕ που φιλοξενούν δηλώσεις του αλλά και ευρύτερα, τα παρακάτω:

  • Ο εν λόγω «συνδικαλιστής» έχει ήδη απολυθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ως εκ τούτου δεν δύναται να εκπροσωπεί δημόσια καμία δράση του Φορέα και κανέναν από τους σημερινούς εργαζόμενους. Πόσο μάλλον να (αυτό)αποκαλείται «Πρόεδρος των εργαζομένων». «Πρόεδρος των απολυμένων» θα ταίριαζε καλύτερα…
  • Ο Σταμάτης Πουλής δεν απολύθηκε από έναν δημόσιο οργανισμό για την συνδικαλιστική του δράση, αλλά σαφώς επειδή εμπλέκεται και διώκεται επίσημα από την Δικαιοσύνη για σοβαρά κακουργήματα, που όπως αναφέρει η σχετική δικογραφία είναι: α) άμεση συνέργεια σε απιστία στην Υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, β)ψευδής βεβαίωση από κοινού σε βαθμό κακουργήματος και γ) αδίκημα της συμμορίας.
  • Ο Σταμάτης Πουλής βρίσκεται σε αναμονή κι άλλων εξελίξεων από τη δικαστική έρευνα και πιθανών νέων διώξεων για περισσότερα αδικήματα που σχετίζονται μεταξύ άλλων και με διασπάθιση δημόσιου χρήματος.
  • Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκπροσωπείται δημόσια από τη νόμιμη Διοίκησή του και την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου, που είναι υπεύθυνες για τις δράσεις αρωγής, υποστήριξης και ανακούφισης των θυμάτων της πρόσφατης πυρκαγιάς και των οικείων τους.

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen