ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΔ: Άσκοπος ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»;

Στα συνεχιζόμενα προβλήματα του Οργανισμού του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας, και ο Τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου.

ΝΔ: Άσκοπος ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»;

Ο νέος Οργανισμός εκδόθηκε αλλά με «συνειδητό λάθος», αναφέρουν οι δύο βουλευτές, το οποίο δεν έχει διορθωθεί εδώ και τρεις μήνες. Παρότι δηλαδή από τον Απρίλιο το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος έχει μεταφερθεί στο επταώροφο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και με απόφασή του υπουργείου έχει καταργηθεί, ο νέος Οργανισμός του νοσοκομείου εξακολουθεί να τα εμφανίζει ως δύο διαφορετικές νοσηλευτικές μονάδες αφήνοντας και τα δύο σε ισχύ. Το αποτέλεσμα αυτού του «λάθους» είναι να μην μπορεί να εφαρμοστεί ο νέος Οργανισμός και να μην έχει διοριστεί ακόμη το νέο ΔΣ του νοσοκομείου. Επιπλέον, παρότι το υπουργείο Υγείας έκανε αρχικά δεκτή την παραίτηση της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Νοσοκομείου (την οποία σημειωτέον δεν υπέβαλε ποτέ), εντούτοις εκ των υστέρων διαπίστωσε το λάθος του και πάγωσε το όλο θέμα. Παρόλα αυτά, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος πληρώνεται κανονικά ακόμη και μετά τη συγχώνευση των Νοσοκομείων.

Για τους λόγους αυτούς, οι κκ. Φωτήλας και Οικονόμου ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό εάν έχει διαπιστώσει το «λάθος» στο ΦΕΚ του νέου Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», εάν ναι σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την επιδιόρθωσή του, καθώς και με ποιο ακριβές χρονοδιάγραμμα θα οριστεί το νέο ΔΣ του νοσοκομείου ώστε να πληρώνονται όσοι πράγματι ασκούν καθήκοντα που υφίστανται.