ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αποκατάσταση των αδικιών στην Υγεία ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα οι φυσικοθεραπευτές

Αποκατάσταση των αδικιών στην Υγεία ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα οι φυσικοθεραπευτές

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) με την οποία ζητά συνάντηση μαζί του, για την αποκατάσταση των στρεβλώσεων και των αδικιών που συνέβησαν στο χώρο της Υγείας, λόγω της επιβολής των μνημονιακών μέτρων.

Τα μέτρα αυτά από το 2010 έπληξαν ιδιαίτερα τον κλάδο των φυσικοθεραπευτών, υποστηρίζει ο Σύλλογος. Ειδικότερα, τα ζητήματα που θέτει στον πρωθυπουργό αφορούν:

1. Στο μέτρο των κλειστών προϋπολογισμών στις δαπάνες υγείας. Το μέτρο έπληξε τον κλάδο των 2.500 ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών, καθώς η επιβολή αναγκαστικών επιστροφών (rebate και clawback) όσον αφορά τις αμοιβές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, είχε σαν αποτέλεσμα, όλα αυτά τα χρόνια, τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας εκ μέρους των φυσικοθεραπευτών για τουλάχιστον 4 μήνες το χρόνο. 

Οι φυσικοθεραπευτές από το 2013 εργάστηκαν δωρεάν για 5.333.333 συνεδρίες φυσικοθεραπείας και πρόσφεραν υπηρεσίες υγείας αξίας 80.000.000 ευρώ επίσης δωρεάν. Το αίτημα που διατυπώνουν αφορά στην παροχή φυσικοθεραπείας στον ελληνικό λαό σύμφωνα με τις ανάγκες των ασφαλισμένων, που ανέρχονται στα 94.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι με τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ που θα ισχύσει από 01/10/2018, διευρύνονται οι κατηγορίες των παθήσεων που θα υποβάλλονται σε φυσικοθεραπεία.

2. Τη μη περίληψη του κλάδου των φυσικοθεραπευτών που εργάζονται στα Δημόσια Ιδρύματα της χώρας στους δικαιούχους καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας το 2012, παρόλο που ήταν δικαιούχοι του νοσοκομειακού επιδόματος που καταβαλλόταν μέχρι εκείνη τη χρονική περίοδο.

Όλοι οι διατελέσαντες μέχρι σήμερα Υπουργοί Υγείας αναγνώρισαν το δίκαιο του αιτήματος του ΠΣΦ και ήταν θετικοί στην άρση της αδικίας σε βάρος των εργαζομένων στα νοσοκομεία φυσικοθεραπευτών και σύμφωνοι στην ανάγκη της απόδοσης της ισονομίας, για ίδια αμοιβή σε όμοιο έργο, κάτι που ορίζεται ρητά από το Σύνταγμα.

Ο ΠΣΦ θεωρεί αυτονόητη την αποκατάσταση της συγκεκριμένης αδικίας και την ένταξη των εργαζόμενων φυσικοθεραπευτών των Δημόσιων Ιδρυμάτων, στην Α΄ κατηγορία των δικαιούχων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. 

BEST OF NETWORK

Σεισμός Ελασσόνα: Από αχαρτογράφητο ρήγμα η δόνηση των 5,9R– Τι προβληματίζει τους σεισμολόγους

Κορονοϊός - Παγώνη: «Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη»

Σεισμός Ελασσόνα: Για «σεισμικό ζεύγος» μιλά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος – Τι είναι το σπάνιο φαινόμενο

Αυτός είναι ο τζογαδόρος «φαντομάς» που συστηνόταν ως «διευθυντής τράπεζας»

Υπόθεση Λιγνάδη: Οι μάρτυρες και τα ευρήματα - Εξελίξεις στην μήνυση κατά γνωστού ηθοποιού

Βέροια: Γρονθοκόπησε ντελιβερά επειδή άργησε την παραγγελία το βράδυ της Τσικνοπέμπτης

Κορονοϊός: «Βόμβα» Παυλάκη για την Αττική - «Είναι ακόμα σε κίνδυνο κατάρρευσης»

Γιώργος Λιβάνης: Ο νυν σύντροφος της Μαριαλένας έδωσε «respect» στον πρώην (video)

Κορονοϊός: Συναγερμός με τις μεταλλάξεις - Ο ιός μεταδίδεται κατά 50% ταχύτερα από τον προηγούμενο

Κουφοντίνας: Οι επόμενες κινήσεις - Οι διάλογοι του δικαστηρίου

Βατόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν ξέρει κανείς ακόμα αν βρισκόμαστε στο πικ του 3ου κύματος

Αδιανόητο: 17χρονος σκότωσε τους γονείς και την αδελφή του επειδή δεν ήθελε να πάει σχολείο