ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Συνεδριάζει στην Αθήνα η διοίκηση της Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμου Υγείας

Ξεκίνησε στην Αθήνα η συνεδρίαση του διαρκούς Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ-SCRC).

Συνεδριάζει στην Αθήνα η διοίκηση της Περιφερειακής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμου Υγείας

Στη συνδρίαση εξετάζονται μία σειρά από θέματα που απασχολούν όλη την Ευρώπη, όπως δημόσια υγεία, καθολική υγειονομική κάλυψη, υλοποίηση στόχων Ευρώπη 2020 και στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ 2030. Κεντρική θέση στις διαβουλεύσεις έχει η καθολική κάλυψη υγείας και ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Συμμετέχει η διευθύντρια του ευρωπαϊκού τμήματος του ΠΟΥ, Szuzsanna Jakab, η υπουργός Υγείας της Ρωσίας Veronika Skvortsova και ο υφυπουργός Υγείας της Μολδαβίας, Boris Glica.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα γίνει απολογισμός εργασιών της Περιφερειακής Συνόδου που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη τον Σεπτέμβριο του 2018.

Κατά το χαιρετισμό του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ανέφερε οτι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει η συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που εμπνέονται από το στόχο “Υγεία για όλους”.

«Θα συνεχίσουμε με την ίδια στρατηγική στόχευση και πολιτική δέσμευση, στη διαρκή και επίπονη μάχη για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα και στη βελτίωση των δεικτών Υγείας του πληθυσμού που ζει, εργάζεται και φιλοξενείται στη χώρα μας. Η συνεργασία μας με τον ΠΟΥ είναι εγγύηση αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας σ΄ αυτή την προσπάθεια», πρόσθεσε ο Ανδρέας Ξανθός.