ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για την κατάσταση στα νοσοκομεία

Με αφορμή την ανάδειξη των ράντζων στην επικαιρότητα, η Νέα Δημοκρατία μιλά «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» και το Κίνημα Αλλαγής για «πλήρη αδιαφορία των αρμοδίων».

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση για την κατάσταση στα νοσοκομεία

Ο τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Οικονόμου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αναλγησία και δήθεν κοινωνική ευαισθησία».

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει στα χέρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών ευκαιριακών συνοδοιπόρων της. Η κατάσταση που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες στα ελληνικά νοσοκομεία και μαζί τους οι εργαζόμενοι σε αυτά, υπερβαίνει τις ανθρώπινες αντοχές. Αποτελεί, λοιπόν, μεγάλη πρόκληση η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να διακηρύσσει παντού με περισσό θράσος την ύπαρξη πλεονασματικών νοσοκομείων, να εξαγγέλλει μεταρρυθμίσεις και χιλιάδες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, τη στιγμή που οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι στην υγεία βιώνουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα», δήλωσε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε πως «η εμμονική προσκόλληση της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία έχει ολέθρια αποτελέσματα στην υγεία και την ευημερία του ελληνικού λαού».

Την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, με τους Κώστα Μπαργιώτα, Γιώργο Καρρά και Σωτήρη Ζώτο, επισκέφθηκε σήμερα το Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το οποίο βρέθηκε στην επικαιρότητα αφού κατά τη γενική του εφημερία, ανέπτυξε 121 ράντζα, καθώς τα κρεβάτια δεν επαρκούσαν για όλες τις εισαγωγές επειγόντων περιστατικών.

«Ό,τι φτιάξαμε με τον κόπο, στην Υγεία, καταρρέει από την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες της σημερινής κυβέρνησης, που ξοδεύει πόρους και προσωπικό στα πειράματα των ΤΟΜΥ και έχει αφήσει στο έλεος του θεού τα νοσοκομεία», σχολίασαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Ειδικά για το Αττικό νοσοκομείο ανέφεραν ότι «είναι η μοναδική ελπίδα για τους 600.000, κατοίκους της Δυτικής Αττικής, αλλά ασφυκτιά εγκαταλελειμμένη στα χέρια μιας ανίκανης και αλαζονικής διοίκησης, που αρνήθηκε ακόμα και να συναντήσει την αντιπροσωπία μας»!