ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

«Δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας», λέει ο Πολάκης για την υπόθεση με τα πλαστά πτυχία

Τι απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, για την υπόθεση του διοικητή στη Νίκαια.

«Δε σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας», λέει ο Πολάκης για την υπόθεση με τα πλαστά πτυχία

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «τα βάζει» για άλλη μια φορά με τα μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ως «ιχνηλάτες της καταστροφής»…

Ο Παύλος Πολάκης αναφέρει πως όταν ανέλαβε η κυβέρνηση το 2015, «τα κριτήρια για τους διορισμούς διοικητών στα νοσοκομεία ήταν: α) να είναι «καθαροί», δηλαδή τίμιοι και εκτός διαπλοκής, β) να «ξέρουν γράμματα», δηλαδή να γνωρίζουν το αντικείμενο της διοίκησης δομών υγείας και γ) να μπορούν να συμμορφωθούν με το πολιτικό πλαίσιο και τις επιλογές της νέας κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται τώρα να πάει παρακάτω, «δηλαδή στα επίπεδα των στελεχών διοίκησης των μονάδων, καθώς και του έμψυχου υλικού που παρέχει υπηρεσίες».

Σε, ό,τι αφορά τον μέχρι πρότινος διοικητή του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας (παραιτήθηκε το Δεκέμβριο), ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι τα δικαιολογητικά που είχε προσκομίσει στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τη θέση του διοικητή, «ήταν συμβατά με τα απαιτούμενα στη σχετική προκήρυξη, ενώ ελέγχθηκαν κανονικά και αρμοδίως από τις υπηρεσίες του υπουργείου και βρέθηκαν χωρίς παρατυπίες ή πλαστογραφίες».

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν δημοσιεύματα επικαλούμενα πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο ο εν λόγω διοικητής παρουσίασε 4 πλαστούς τίτλους σπουδών, ενώ ουδέποτε προσκόμισε τα χαρτιά, όπως του ζητήθηκε από τον έλεγχο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, «έγκαιρα και πριν ακόμα παραδοθούν τα οριστικά πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών, δηλαδή αμέσως μόλις τέθηκαν υπόψη μας διάφορες καταγγελίες για δράσεις και πρακτικές του εν λόγω Διοικητή που παρέπεμπαν σε μη χρηστή διοίκηση ή σε υπόνοιες παραβατικότητας, ζητήθηκε η παραίτησή του, η οποία και υποβλήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2018».

Ο Παύλος Πολάκης διευκρινίζει ακόμη ότι δεν ήξερε από παλιά το συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ σπεύδει να τονίσει: «σε ζητήματα τιμιότητας δε δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας, ούτε χρωστάμε, ούτε φοβόμαστε»...

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σφοδρά αντιπολιτευτικά πυρά, ενώ κατατέθηκε και σχετική ερώτηση στη Βουλή.