ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πυκνώνουν οι επαφές Μητσοτάκη με φορείς Υγείας - πυκνώνουν και οι επιθέσεις Πολάκη

Αλλεπάλληλες συναντήσεις, εν όψει των ανακοινώσεων για το πρόγραμμα Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλεπάλληλες και οι επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Πυκνώνουν οι επαφές Μητσοτάκη με φορείς Υγείας - πυκνώνουν και οι επιθέσεις Πολάκη

Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό κατάρτιση και ωσότου ανακοινωθεί, το Μοσχάτο διοοργανώνει περιοδείες σε υγειονομικές μονάδες και συναντήσεις με φορείς του τομέα Υγείας.

Χθες, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοκοθεραπευτών. Πριν λίγες μέρες, είχε συναντήσει εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Οι εκπρόσωποι των φυσικοθεραπευτών παρουσίασαν στον κ.Μητσοτάκη τις πάγιες θέσεις του κλάδου τους. Εξέθεσαν, μεταξύ άλλων, το αίτημά τους για συνολική αναβάθμιση του ρόλου τους στο σύστημα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της πρόληψης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο του φυσικοθεραπευτή στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και διαβεβαίωσε τον Σύλλογο ότι θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αναβάθμισης του ρόλου αυτού.

 DPT0016

Στη συνάντηση με την Ένωση Νοσηλευτών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος και τις σημαντικές ελλείψεις νοσηλευτών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει στρεβλή αντίληψη για το πού και πώς χρειάζεται ενίσχυση ο τομέας της Υγείας.

 DPT0158

Οι νοσηλευτές είπαν πως τα τελευταία 6 χρόνια έχουν αποχωρήσει 6000 άτομα και ελάχιστα έχουν αναπληρωθεί. Τόνισαν δε, πως οι προσλήψεις συμβασιούχων δεν λύνουν το πρόβλημα, «καθώς μέχρι οι νέοι νοσηλευτές να εξοικειωθούν με το αντικείμενο της δουλειάς, αναγκάζονται να αποχωρήσουν από τη θέση τους».

Επίθεση από τον Παύλο Πολάκη

Με αφορμή τις συναντήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρήκε ευκαιρία να εξαπολύσει επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με δελτίο τύπου, αλλά και δια των κοινωνικών δικτύων, όπως συχνά συνηθίζει.

Σε ανάρτησή του, ο Παύλος Πολάκης γράφει: «Αφού δεν τα ξέρεις τα θέματα Υγείας, Κυριάκο, τι ασχολείσαι; Αφού δεν το ΄χεις...». Στην πιο... επίσημη ανακοίνωση, κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις για απαξίωση του τομέα Υγείας και υποστηρίζει πως αυτό που η ΝΔ χαρακτηρίζει «στρεβλή αντίληψη», στην πραγματικότητα είναι αύξηση του προσωπικού!

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα τελευταία 3 χρόνια έχουν προκηρυχθεί 4.387 θέσεις για μόνιμο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, 340 θέσεις για πληρώματα ασθενοφόρων, 100 θέσεις για το Γ. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης και 152 θέσεις για το Νοσοκομείο Σαντορίνης».