ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αντιπολιτευτική κριτική, με αφορμή τη γρίπη

«Η Ελλάδα στο έλεος του H1N1. Με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ», δηλώνουν οι υπεύθυνοι του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας! Πυρά και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Αντιπολιτευτική κριτική, με αφορμή τη γρίπη

Με αφορμή την έξαρση της γρίπης, η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον τομέα της Υγείας.

«Η Δημόσια Υγεία νοσεί βαρύτατα και ταλανίζεται από ανικανότητα, ανεπάρκειες και ολιγωρίες με την υπογραφή και την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ευκαιριακών συνοδοιπόρων», δηλώνουν ο τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής του Ιάσων Φωτήλας, οι οποίοι κατέθεσαν και ερώτηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταλογίζουν στην κυβέρνηση «ελλιπή ενημέρωση των πολιτών, τεράστια καθυστέρηση στην λήψη προληπτικών μέτρων, δυσθεώρητα κενά στην αντιμετώπιση, και ανεπαρκέστατη διαχείριση των επιδημιών».

Ρωτούν, δε, τον υπουργό Υγείας:

  • «Προς τι η τεράστια καθυστέρηση στην προμήθεια επαρκούς ποσότητας εμβολίων, για την κάλυψη έστω των αναγκών των ατόμων που ανήκουν στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου;
  • Πότε και με ποια μέσα έγινε η προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για την ανάγκη εμβολιασμού κατά της γρίπης;
  • Ποια η μέριμνα για το άνοιγμα των κλινών ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές και πότε αναμένεται τι άνοιγμά τους, αφού έχει περάσει ήδη μια τετραετία άκαρπων εξαγγελιών»;

Πυρά και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Έντονη κριτική ασκεί και ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κώστας Μπαργιώτας, ο οποίος δήλωσε πώς όλοι ξέρουν για τη γρίπη, εκτός από το υπουργείο Υγείας! «Η επιδημία της εποχικής γρίπης είναι απολύτως προβλέψιμη. Είναι γνωστό πως κάθε χειμώνα πλήττει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Γνωστά είναι και τα προβλήματα που προκαλεί τόσο στους ασθενείς όσο και στο σύστημα υγείας. Γνωστά είναι και τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης. Σε όλους είναι γνωστά, με την πιθανή εξαίρεση της ηγεσίας του υπουργείου υγείας. Το μπάχαλο των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο την αδυναμία προγραμματισμού και την πλήρη αποδιοργάνωση του ΕΣΥ», ανέφερε ο κ.Μπαργιώτας.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «ακόμα και ομάδες αυξημένου κινδύνου δεν έχουν πρόσβαση σε εμβόλια, ενώ και πάλι οι νοσηλευτές πληρώνουν την απροθυμία του υπουργείου να θεσπίσει ένα δεσμευτικό πρόγραμμα εμβολιασμών για τους επαγγελματίες υγείας. Το υπουργείο έχει επανειλημμένα αρνηθεί να πάρει μέτρα απέναντι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολιάζει και την ανεπάρκεια κλινών εντατικής θεραπείας, κατηγορώντας το υπουργείο πως «για μια ακόμα χρονιά αδυνατεί να στελεχώσει τις κλειστές δημόσιες κλίνες και να αξιοποιήσει τις ιδιωτικές».