ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έτοιμο το πρόγραμμα Υγείας της ΝΔ

Θα παρουσιαστεί επίσημα, αύριο, Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτοιμο το πρόγραμμα Υγείας της ΝΔ

Σύμφωνα με τον τομέα Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης το πρόγραμμα «είναι πλήρως κοστολογημένο και δίνει απαντήσεις στις ανάγκες των Ελλήνων».

Προηγήθηκαν πολλές περιοδείες και επισκέψεις σε δομές υγείας ανά την επικράτεια, ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με φορείς και εκπροσώπους γιατρών, νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών Υγείας.

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία αναμένεται να αφιερώνει ειδικό κεφάλαιο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την Πρόληψη και την Αγωγή Υγείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν εξαγγελθεί το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα στις προτάσεις θα είναι η ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού, ο δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος για ορισμένα νοσήματα, ένα νέο μοντέλο περίθαλψης για χρόνιες παθήσεις και η αυτονόμηση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών.

Για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, το Μοσχάτο προτείνει κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για συγκεκριμένους ασθενείς, ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ εντός 24 ωρών και επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το πώς θα ενισχυθεί το προσωπικό του ΕΣΥ, που στενάζει απο ελλείψεις σε γιατρούς και άλλες ειδικότητες.

Συνάντηση με εκπροσώπους των φαρμακοποιών

Με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δίνεται έμφαση στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα, τομείς στους οποίους τα φαρμακεία θα μπορούσαν να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλυθούν σημαντικές νομικές εκκρεμότητες.