ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στα σκαριά το νέο λογότυπο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Εδώ και 10 μέρες το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει γίνει ΕΟΔΥ!

Στα σκαριά το νέο λογότυπο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Της Δέσποινας Κουκλάκη

Στις 9 Μαρτίου δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης ο νέος νόμος για την Υγεία, στον οποίο περιγράφεται σε 16 άρθρα η μετεξέλιξη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε Εθνικό Οργανισμό Υγείας (ΕΟΔΥ), ο οποίος θα είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Βέβαια, για ευνόητους λίγους που έχουν να κάνουν με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις κακοδιοίκησης, η κυβέρνηση δεν ονομάζει τη διαδικασία μετεξέλιξη, αλλά κατάργηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατάστασή του από τον ΕΟΔΥ.
Όπως και να ‘χει, οι άνθρωποι του ΚΕΕΛΠΝΟ τόσο στις επίσημες όσο και στις ανεπίσημες τοποθετήσεις τους ήδη χρησιμοποιούν το νέο όνομα.

Φαίνεται, δε, πως μια από τις πρώτες ενέργειες που θα γίνουν για την αλλαγή, θα είναι το λογότυπο!
Το logo του νέου φορέα είναι στα «σκαριά», όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι πολύ διαφορετικό από το σημερινό - με σήμα κατατεθέν το περιστέρι - το οποίο συνοδεύει τον οργανισμό εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια.

keelpno logo el

Ήδη έχει ανανεωθεί κατά ένα μέρος η επίσημη ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ και όπως όλα δείχνουν η διαδικτυακή ανανέωση θα ολοκληρωθεί με τη μετάβαση στον ΕΟΔΥ.

Αναμένονται βέβαια και μια σειρά από διαδικαστικές ενέργειες για την ίδρυση του νέου φορέα, ενώ ο νόμος περιλαμβάνει και μια σειρά από μεταβατικές διατάξεις, ώστε να μη σταματήσουν να λειτουργούν οι υπηρεσίες μέχρι να ολοκληρωθεί η αλλαγή.

«Ελπίζουμε ο νέος οργανισμός να μην είναι μια από τα ίδια, αλλά να είναι ένας φορέας με ισχυρό επιστημονικό κύρος και με επιχειρησιακή δράση στην πρόληψη, την έρευνα, την αγωγή Υγείας και τις διασυνοριακές απειλές», είχε πει κατά στη συζήτηση του νόμου στη Βουλή ο σημερινός πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει πως είναι πλήρως κατοχυρωμένοι οι υπάλληλοι και επιστήμονες που υπηρετούν στον τωρινό φορέα με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Η ιστορία του φορέα ξεκινά το 1992 όταν ιδρύθηκε το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ), το οποίο είχε ως πρωταρχικό ρόλο την παρακολούθηση και αντιμετώπιση της επιδημίας του aids. Το 2005 μετονομάστηκε σε ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε επίσης:

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την κατάργηση του ΚΕΕΛΠΝΟ