ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ερώτηση ΝΔ για τη συνεργασία του πρώην προέδρου του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικό όμιλο

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι ο Σωτήρης Μπερσίμης αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου στον όμιλο Βιοιατρική.

Ερώτηση ΝΔ για τη συνεργασία του πρώην προέδρου του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικό όμιλο

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσων Φωτήλας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, χαρακτηρίζοντας «παράνομη» τη νέα επαγγελματική δραστηριότητα του τέως προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Όπως υποστηρίζει ο Ι.Φωτήλας, «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, πρόσωπα των οποίων η επιλογή ανήκει στην κυβέρνηση και διορίζονται σε θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα μέσω του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών, όπως οι Πρόεδροι, οι Αντιπρόεδροι, οι Διοικητές και οι εν γένει επικεφαλής των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου οφείλουν να απέχουν για δύο χρόνια μετά τη λήξη της θητείας τους από κάθε ιδιωτική δραστηριότητα σχετιζόμενη με τα καθήκοντα που άσκησαν, εφόσον αυτή μπορεί να δημιουργήσει κατάσταση σύγκρουσης συμφερόντων».

Ο βουλευτής ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό, θέτοντας ακόμη και θέμα «ενδεχόμενης διαρροής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ασφαλισμένων».

Σημείωνεται, πάντως, ότι ο Σωτήρης Μπερσίμης είχε επιλεγεί το 2015 ύστερα απο πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και σχετική αξιολόγηση. Με την ίδια διαδικασία διορίστηκε και ο σημερινός πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών είναι μεταγενέστερο και ο Σωτήρης Μπερσίμης δεν περιλαμβάνεται σε αυτό.

Ο Σωτήρης Μπερσίμης είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εχει συνεργαστεί και κατείχε θέσεις ευθύνης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, σε εταιρείες και οργανισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Στον όμιλο Βιοιατρική ο τέως πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ