ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Νέος πρόεδρος και επαναληπτικές εκλογές τον Ιούνιο

ΠΙΣ: Νέος πρόεδρος και επαναληπτικές εκλογές τον Ιούνιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, με απόλυτη εφαρμογή των ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων και με απολύτως σύννομες διαδικασίες, συνεδρίασε την Παρασκευή 17 Μαΐου και κάλυψε την κενή θέση Προέδρου μετά την παραίτηση του κ. Βλασταράκου Μιχαήλ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Βασιάδη Αναστάσιο ως Πρόεδρο και προκήρυξε τις επαναληπτικές εκλογές, ορίζοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Ως γνωστόν οι εκλογές που διενεργήθηκαν στις 3 Μαρτίου κηλιδώθηκαν από ανεπίτρεπτα φαινόμενα νοθείας, που προκάλεσαν τεκμηριωμένες καταγγελίες εκ μέρους ιατρών που συμμετείχαν σε αυτές, με αποκορύφωμα την μη επικύρωση τους από τον κατά νόμον εποπτεύοντα Υπουργό Υγείας και την ανάθεση της εντολής στο Διοικητικό Συμβούλιο που διενέργησε τις εκλογές της 3ης Μαρτίου να διενεργήσει νέες εκλογές εντός δύο μηνών και να διαχειριστεί στο ενδιάμεσο διάστημα τα τρέχοντα ζητήματα του ΠΙΣ.

Επισημαίνεται ότι την Παρασκευή 17 Μαϊου, επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠΙΣ κλιμάκιο Επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ, όπου μετά από έλεγχο διαπίστωσε ότι εξαφανίστηκε το πρωτότυπο εκλογικό υλικό το οποίο έπρεπε να είχε αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας για την επικύρωση των εκλογών. Η έρευνα συνεχίζεται.

Το μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να διεκπεραιώσει όλες τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ο ΠΙΣ σχετικά με τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος και τις εξετάσεις ειδικότητας, διαδικασίες που είχαν παρακωλυθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του τοποθετήθηκε σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ιατρική κοινότητα, εστιάζοντας σε δύο ζητήματα ιδιαίτερης βαρύτητας.

  • Στο ζήτημα του εξοντωτικού clawback των εργαστηριακών, του οποίου απαιτεί την ανάκληση και για το σκοπό αυτό θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
  • Στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που καταργεί το τεκμήριο αθωότητας των γιατρών σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για συγκεκριμένα αδικήματα.

Links

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen