ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εξαγγελίες Κικίλια για επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού

Την σημασία του εμβολιασμού τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι να επεκταθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Εξαγγελίες Κικίλια για επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού

Ο υπουργός δήλωσε αναλυτικά:

«Ο εμβολιασμός είναι ζήτημα ζωής και μας αφορά όλους. Σημαίνει προφύλαξη του ατόμου και ταυτόχρονα προστασία του κοινωνικού συνόλου. Αφορά όμως ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού: παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με χρόνιες παθήσεις, εγκυμονούσες, επαγγελματίες υγείας.

Ως Υπουργός Υγείας, θα συνεργαστώ μεθοδικά και στοχευμένα με φορείς της επιστημονικής κοινότητας, για την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και κυρίως για την εμπέδωση της εμβολιαστικής συνείδησης.

Θωρακίζουμε την υγεία μας, θωρακίζουμε τη ζωή μας».

Σημειώνεται ότι η ανάγκη του αντιγριπικού εμβολιασμού αλλά και της επαγρύπνησης για τη νόσο είναι επιτακτική, δεδομένου ότι ξεκινά η περίοδος εμφάνισης του ιού της γρίπης και στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι η εμβολιαστική κάλυψη συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, τόσο στον γενικό πληθυσμό, όσο και στους επαγγελματίες υγείας, παρότι υπάρχει εικόνα βελτίωσης τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Με αυτό το εμβόλιο θα εμβολιαστούμε του χρόνου κατά της γρίπης