ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κοντοζαμάνης για κοροναϊό: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση

Ψυχραιμία συνέστησε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Κοντοζαμάνης για κοροναϊό: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση

«Είναι πολύ σημαντικό η πολιτεία να δώσει το παράδειγμα προς τους πολίτες να υπάρχει ψυχραιμία στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ελληνικό κράτος διαχρονικά έχει επιδείξει σοβαρότητα στην αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων και έχει και εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην προ δεκαετίας πανδημία της γρίπης και τη λήψη μέτρων για τον SARS και τον Έμπολα. «Επομένως, το κράτος αυτή τη στιγμή δείχνει αποτελεσματικότητα, δείχνει ετοιμότητα και είναι πολύ σημαντικό να δοθεί το μήνυμα ότι όλοι μαζί ενωμένοι και με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, επισήμανε ότι οι πτυχές της θα υλοποιούνται, εφόσον έχουμε εξέλιξη της νόσου. «Γι΄ αυτό άλλωστε εκδόθηκε η ΠΝΠ, τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να προλάβουμε καταστάσεις και να προετοιμαστούμε καλύτερα», εξήγησε και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ενημέρωση από την κυβέρνηση σε όλα τα κόμματα και αυτή η ενημέρωση θα είναι συνεχής και διαρκής, για την εξέλιξη της νόσου».

Απαντώντας σε κριτική που άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός αναφορικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο υφυπουργός Υγείας είπε ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η κυβέρνηση οφείλουν να ενημερώνουν και να προστατεύουν τον ελληνικό πληθυσμό. Στη βάση αυτή, ο κ. Πέτσας έθεσε έναν προβληματισμό που θα αντιμετωπιστεί καλύτερα εάν υπάρξει ένα περιστατικό στη Μόρια».

Νωρίτερα, ο Ανδρέας Ξανθός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη λογική των έκτακτων μέτρων, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με διαφάνεια και με την αίσθηση του κοινωνικού και πολιτικού ελέγχου. «Δεν θα παίξουμε παιχνίδια ανεύθυνης και δημαγωγικής κριτικής. Θα συμβάλουμε στο αναγκαίο κλίμα ψυχραιμίας, σύνεσης και αποφυγής υπερβολών και αλληλεγγύης στην κοινωνία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα», δήλωσε ο κ. Ξανθός αλλά χαρακτήρισε «τραγικό τον κ. Πέτσα», διότι «δεν μπορεί, αυτή την περίοδο, να συνδέει το προσφυγικό και τη δραματική εξέλιξη που έχει πάρει με την ιστορία του κορονοϊού».

«Πρέπει να καταλάβει ο κ. Πέτσας ότι δεν υπάρχουν ούτε κλειστές δομές ούτε κλειστά σύνορα για τους κορονοϊούς και ότι αυτή η θεωρία ότι έχουμε υγειονομικές βόμβες και θα μας διαφυλάξουν τα κλειστά κέντρα είναι μια λάθος γραμμή», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)