ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κορονοϊός: Συστάσεις για κέντρα ψυχαγωγίας και χώρους άθλησης από τον ΠΙΣ

Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωναϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη και την ανακήρυξη του covid 19 σε πανδημία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συνιστά σε όλους τους πολίτες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή και να τηρούν όλες τις οδηγίες που εκδίδονται από τον ΕΟΔΥ και από τους ειδικούς επιστήμονες.

Κορονοϊός: Συστάσεις για κέντρα ψυχαγωγίας και χώρους άθλησης από τον ΠΙΣ

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΠΙΣ συνιστά τον περιορισμό των επισκέψεων σε κλειστούς χώρους διασκέδασης όπου υπάρχει έντονος συνωστισμός (όποιοι συνεχίζουν να λειτουργούν), όπως είναι νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, καφετέριες, καφενεία κ.α.

Ταυτόχρονα ο ΠΙΣ συνιστά και στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας, να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως αερισμό των χώρων, απολύμανση όταν αυτό είναι εφικτό, αλλά μεταξύ άλλων και διατήρηση απόστασης μεταξύ των θαμώνων, προκειμένου να περιορισθεί η πιθανότητα διασποράς του κορωναϊού.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει ότι ήδη με βάση τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών θα πρέπει να υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής στις συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων.

Χώροι άθλησης και γυμναστήρια

Σε ό,τι αφορά στα γυμναστήρια και τους χώρους άθλησης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συνιστά την αποφυγή των επισκέψεων ειδικά στα άτομα που μπορεί να παρουσιάζουν προβλήματα υγείας ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και στα άτομα που παρουσιάζουν έστω και ήπια συμπτώματα που θυμίζουν κορωναϊό (καταρροή, βήχας, αναπνευστική δυσχέρεια κ.α.).

Άλλωστε, οι χώροι αυτοί ευνοούν τη μετάδοση των ιών εξαιτίας της επαφής που υπάρχει με τα όργανα άθλησης, αλλά και την εφίδρωση που παρατηρείται σε όσους τους επισκέπτονται.

Τέλος, ο ΠΙΣ σε αυτήν την κρίσιμη υγειονομικά στιγμή και για τη χώρα μας, υπενθυμίζει την ατομική ευθύνη που πρέπει όλοι να επιδείξουμε ώστε να περιορισθεί όσο το δυνατόν η εξάπλωση του κορωναϊού.

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα ο 66χρονος στην Πάτρα

Νέος κοροναϊός 2019-nCoV: Πρόληψη, συμπτώματα, μετάδοση