ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Ζητά επέκταση της ισχύος εκτέλεσης παραπεμπτικών & αναστολή αποπληρωμής δανείων

Την επέκταση της ισχύος εκτέλεσης των παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις που έχουν εκδοθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα ή εκδίδονται αυτές τις ημέρες πέραν των 21 ημερών ζητά ο ΙΣΑ με επιστολή στον Προέδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Βασίλειο Πλαγιαννάκο και την αντιπρόεδρο κ. Θ.Καρποδίνη λόγω των δυσμενών συνθηκών που βιώνει η χώρα μας.

ΙΣΑ: Ζητά επέκταση της ισχύος εκτέλεσης παραπεμπτικών & αναστολή αποπληρωμής δανείων

Ειδικότερα, είτε να δοθεί τρίμηνη διάρκεια λήξης όπως στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ ή/και περισσότερη, προκειμένου να αποφευχθούν εκ νέου συνταγογραφήσεις από τους ιατρούς και οι ασθενείς να έχουν την δυνατότητα να εκτελέσουν τις συνταγές τους με την πάροδο των κρίσιμων ημερών.

Παράλληλα, με επιστολή του στην Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ζητά την αναστολή αποπληρωμής όλων των δανειακών υποχρεώσεων για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, με δυνατότητα παράτασης του συγκεκριμένου μέτρου ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Επιπρόσθετα θεωρεί ότι είναι αναγκαία και η επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων ανεξόφλητων επιταγών με ταυτόχρονη αναστολή αναγγελίας στον Τειρεσία για οφειλές δανείων καθώς και η αναστολή χρεώσεων και προμηθειών για συγκεκριμένες εμπορικές συναλλαγές.