ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έκκληση ΙΣΑ για συμμετοχή στην πλατφόρμα τηλεϊατρικης για τον κορονοϊό

Έκκληση στους γιατρούς της Αθήνας να συμμετάσχουν στην αλυσίδα υποστήριξης των ασθενών με Covid-19 απευθύνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας ότι «αυτήν την κρίσιμη στιγμή, κανείς δεν περισσεύει».

Έκκληση ΙΣΑ για συμμετοχή στην πλατφόρμα τηλεϊατρικης για τον κορονοϊό

Ο κ. Πατούλης καλεί τους γιατρούς να συνεχίσουν να δηλώνουν συμμετοχή στην αλυσίδα στήριξης των ασθενών με κορονοϊό, μέσω του πρωτοποριακού συστήματος τηλεϊατρικής που εξασφάλισαν ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής και να συμμετάσχουν στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να θωρακιστεί υγειονομικά η χώρα για να σωθούν ζωές.

Ήδη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, «πολλοί γιατροί ανταποκρίθηκαν και έχουν κάνει εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Doctor Next 2 Me, η οποία φέρνει σε πραγματική επικοινωνία με Video κλήση τον ασθενή με τον πιο κοντινό γεωγραφικά διαθέσιμο γιατρό».

Πρόκειται για ένα application, το οποίο ο γιατρός μπορεί εύκολα να κατεβάσει στο κινητό του.

Με αυτόν τον τρόπο, πολίτες που δεν πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο επειδή έχουν ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19 θα μπορούν απευθείας με βιντεοκλήση να συνομιλούν με διάφορες ειδικότητες γιατρών (γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, ψυχίατρο, παιδίατρο, κ.ά).

Οι γιατροί θα έχουν οπτική εικόνα του ασθενούς και θα δίνουν τις πρώτες συμβουλές και συστάσεις για τυχόν συμπτώματα που μπορεί να σχετίζονται με τον ιό.

«Ζητάμε από τους γιατρούς μέλη του ΙΣΑ να ενταχθούν στην εφαρμογή προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμπολίτες μας. Αυτήν την κρίσιμη στιγμή, κανείς δεν περισσεύει. Επιβάλλεται όλοι να στρατευτούμε στη μάχη που θα δώσει η χώρα μας και να γίνουμε ασπίδα προστασίας για τους συμπολίτες μας που μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο», επισημαίνει ο κ. Πατούλης.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ποιο είναι το πρώτο σημάδι στους ασυμπτωματικούς ασθενείς