ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Προμηθεύει το ιατρικό προσωπικό με μέσα προστασίας για τον κορονοϊό

Στην ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού με ειδικές μάσκες αλλά και γυαλιά προστασίας για τον κορωνοϊό, καθώς και ειδικές στολές, προχωρά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), δεδομένου ότι οι γιατροί όλης της χώρας στερούνται σήμερα βασικών μέσων προστασίας. 

ΠΙΣ: Προμηθεύει το ιατρικό προσωπικό με μέσα προστασίας για τον κορονοϊό

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΙΣ κ.Αθανάσιου Εξαδάκτυλου ξεκινά συνεργασία με καινοτόμο επιχείρηση εθελοντικής δράσης, η οποία μέσα σε χρόνο ρεκόρ σχεδίασε και υλοποίησε σύγχρονα είδη για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για την ανοιχτή κοινότητα εθελοντών «COVID-19 Response Greece» που αποτελεί μια νέα εθελοντική δράση που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ανθρώπων της κοινότητας του OK!Thess και συντονίζεται από εταιρείες και startups που συνδέονται με το OK!Thess και το ευρύτερο οικοσύστημα τεχνολογικής καινοτομίας της Θεσσαλονίκης.

Η COVID-19 Response Greece είναι μια ανοιχτή ομάδα εθελοντών με επιστημονικό και τεχνολογικό υπόβαθρο που παρακολουθούν στενά τα προβλήματα και τις ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία. Στόχος της κοινότητας είναι η άμεση ανταπόκριση και γρήγορη κινητοποίηση μέσα από την έρευνα και τον σχεδιασμό πρακτικών λύσεων για την αντιμετώπιση κρίσιμων προβλημάτων, τη δωρεάν διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών, την ανοικτή πρόσβαση και τα ανοιχτά σχέδια.

Μέσα σε μόλις λίγες ημέρες από τη έναρξη της δράσης, μέλη της κοινότητας, σχεδίασαν και κατασκεύασαν δύο διαφορετικού τύπου προστατευτικές ασπίδες προσώπου για χρήση από υγειονομικό προσωπικό, οι οποίες μπορούν να παρασκευαστούν μαζικά με χαμηλό κόστος και να διατεθούν άμεσα στα νοσοκομεία.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ προχωρά στη σχετική συνεργασία με ταχύτατους ρυθμούς και ήδη παραδόθηκαν τα πρώτα 30 σετ εξοπλισμού στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στον Διοικητή του νοσηλευτικού Ιδρύματος Παναγιώτη Παντελιάδη.
Τις επόμενες ημέρες η νέα καινοτόμος επιχείρηση θα είναι έτοιμη να παραδώσει 5000 σετ εξοπλισμού, τα οποία θα παραδοθούν από τον ΠΙΣ πρωτίστως στους ιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων που δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Αμέσως μετά ο σχετικός εξοπλισμός θα δοθεί και στους μάχιμους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς.

Στόχος του ΠΙΣ είναι να δημιουργηθεί ασπίδα προστασίας όλων των ιατρών της χώρας, που σήμερα δίνουν μία πρωτοφανή μάχη με έναν αόρατο εχθρό ο οποίος θα πρέπει να καταπολεμηθεί με κάθε μέσο.