ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ικανοποίηση ΙΣΑ για την αξιοποίηση των ιδιωτών γιατρών στην ενίσχυση της ΠΦΥ

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποδοχή των προτάσεών του σχετικά με την αξιοποίηση των ιδιωτών γιατρών και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας οι οποίες περιλαμβάνονται στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ικανοποίηση ΙΣΑ για την αξιοποίηση των ιδιωτών γιατρών στην ενίσχυση της ΠΦΥ

Ο ΙΣΑ έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο προκειμένου να θωρακιστεί υγειονομικά η χώρα εν όψει της επιδημίας με τη αποτελεσματική αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης είχε επαφές με την πολιτική ηγεσία ενώ η τελική επεξεργασία των προτάσεων του ΙΣΑ έγιναν στο πλαίσιο έκτακτης σύσκεψης του Δ.Σ με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Ι. Κωτσιόπουλο στις 3 και 4/4/20.

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να συνεργαστούν και να συμμετέχουν ενεργά στηρίζοντας τον σύστημα υγείας και συνδράμοντας τους νοσοκομειακούς γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Διευκρινίζει ότι πάγια θέση του είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση στα δημόσια νοσοκομεία και είναι θετικό που έγινε αποδεκτή η πρότασή του για μοριοδότηση των ιδιωτών γιατρών που θα συνεργαστούν προκειμένου να ενταχθούν στο σύστημα υγείας.

Ο ΙΣΑ ζητά επίσης να επεκταθούν οι συμβάσεις των ιδιωτών γιατρών και στις άλλες ειδικότητες για να δημιουργηθεί μια ισχυρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.