ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κορονοϊός: Συνάντηση Πατούλη-Τσιόδρα για τη βελτίωση της χαρτογράφησης των κρουσμάτων

Την ανάγκη εξασφάλισης μιας καθημερινής ροής ενημέρωσης των περιφερειαρχών ώστε να γνωρίζουν τη χαρτογράφηση των κρουσμάτων κορονοϊού για να ενεργούν αποτελεσματικότερα, επισήμανε στον επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγο, Σ. Τσιόδρα ο περιφερειάρχης Αττικής και προέδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης.

Κορονοϊός: Συνάντηση Πατούλη-Τσιόδρα για τη βελτίωση της χαρτογράφησης των κρουσμάτων

Ο κ. Τσιόδρας αναγνώρισε ότι στο πλαίσιο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί μια καλύτερη διαχείριση και να τεθούν σε εφαρμογή προληπτικές δράσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης από τους περιφερειάρχες. Χαρακτήρισε σημαντικές τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια και ο ΙΣΑ στην εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό των κρουσμάτων σημειώνοντας ότι ο κ. Πατούλης από τις θέσεις που κατέχει μπορεί να έχει ένα ουσιαστικό ρόλο στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται. Κατά τη συνάντηση - στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο εκτελεστικός γραμματέας, Γ. Σελίμης και υπηρεσιακά στελέχη - ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Τσιόδρα για τις δράσεις που εφαρμόζει η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον ΙΣΑ για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη σύσταση των Κινητών Ομάδων Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), για λήψη δειγμάτων ρινοφαρυγγικών με την τεχνική PCR μοριακή τεχνική καθώς και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 1110 στην οποία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται δωρεάν σε 24ωρη βάση. Σημείωσε ότι το κέντρο έχει πάνω από 140 γιατρούς και ψυχολόγους εθελοντές και μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει περίπου 100.000 πολίτες. Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε για τη συγκρότηση ομάδας 700 πιστοποιημένων ιατρών που θα αναλάβουν την ενημέρωση του κοινού για τον κορονοϊό, με δράσεις σε δομές της Αυτοδιοίκησης, σχολεία και σε συλλόγους γονέων κα κηδεμόνων.

Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, με συγκεκριμένες δράσεις που έχουν αναλάβει συμβάλουν στην ενίσχυση του έργου της Πολιτείας και του ΕΟΔΥ. «Η συνέχιση της στενής συνεργασίας μας μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη προάσπιση της δημόσιας υγείας. Κοινός μας στόχος είναι να ενισχύσουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών».