ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κορονοϊός: Να ενισχυθεί η ΠΦΥ που είναι στην πρώτη γραμμή μάχης ενάντια στην επιδημία ζητά ο ΙΣΑ

Κορονοϊός: Να ενισχυθεί η ΠΦΥ που είναι στην πρώτη γραμμή μάχης ενάντια στην επιδημία ζητά ο ΙΣΑ

Η ενημέρωση των γιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όλης της χώρας, σχετικά με τη διαχείριση της Covid-19 ήταν το θέμα της ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε με τηλεδιάσκεψη, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με τα προεδρεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, τους Εκλέκτορες του ΙΣΑ στον ΠΙΣ, καθώς και τις Επιστημονικές και Επαγγελματικές Ενώσεις των ιατρών. 

Τη σύσκεψη παρακολούθησαν περισσότεροι από εκατό γιατροί - εκπρόσωποι φορέων από όλη την Ελλάδα.

Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη να ενημερωθούν οι γιατροί της ΠΦΥ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, προκειμένου να γίνεται σωστή διαχείριση των περιστατικών ώστε αφενός να προληφθούν οι επιπλοκές που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και αφετέρου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Τονίστηκε η ανάγκη, οι ασθενείς να παρακολουθούνται στενά κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σπίτι και παρουσιάστηκαν οι ενδείξεις της σοβαρής νόσησης που πρέπει να οδηγήσουν τον ασθενή για εργαστηριακό έλεγχο ή για νοσηλεία. Διατυπώθηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός αλγόριθμου που θα διευκολύνει την παρακολούθηση των ασθενών.

Επιπρόσθετα, έγινε αναφορά στην παρακολούθηση των μακροχρόνιων συμπτωμάτων μετά τη νόσηση με Covid-19 λοίμωξη, καθώς και στην ανάγκη αποκατάστασης για τους ασθενείς που χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Επίσης επισημάνθηκε ο κίνδυνος της επαγγελματικής μόλυνσης και έγινε αναφορά στις οδηγίες για την προστασία των επαγγελματιών υγείας.

«Να ενισχυθεί η ΠΦΥ»

Ο Προέδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε επίσης την ανάγκη να ενισχυθεί η ΠΦΥ που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην επιδημία.

«Η ΠΦΥ αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος υγείας ειδικά στη μεγάλη μάχη που δίνει η χώρα μας ενάντια στην επιδημία καθώς αποτελεί το ανάχωμα για να μην φτάσουν τα περιστατικά στα νοσοκομεία. Η σωστή παρακολούθηση των ασθενών με Covid-19 και η έγκαιρη διάγνωση των πιθανών επιπλοκών τους παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόγνωση της νόσου και την επιβίωση του ασθενή. Στόχος είναι να αποτραπεί όσο είναι δυνατόν η επιβάρυνση των νοσοκομείων και να προληφθούν οι επιπλοκές που θα βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Οι γιατροί της ΠΦΥ έχουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή τη μάχη ενάντια στη μεγάλη υγειονομική απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα. Είναι ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση, στενή συνεργασία και κεντρικός συντονισμός όλων των ειδικοτήτων της ΠΦΥ που εμπλέκονται στη διαχείριση της Covid λοίμωξης» τόνισε ο κ. Πατούλης.

BEST OF NETWORK

Ολοταχώς για σκληρό lockdown στην Αττική – Τα έκτακτα μέτρα που έρχονται

Γυμνάσια – Λύκεια: «Βόμβα» Γώγου – Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα

Θρίλερ με το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Μία «ανάσα» από τον εντοπισμό του χειριστή του αλιευτικού

Σχολεία: Έρχεται η μητέρα των μαχών - Πώς θα γίνει η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών

Ερντογάν: «Μαρτύρησε χωρίς ξύλο» - Η μπλόφα, η παγίδα στην Ελλάδα και ο «λαγός»

Σύλληψη μεγαλογιατρού: «Αν δεν πληρώσετε, δεν θα γίνει νάρκωση» - Η ιστορία πίσω από τη σύλληψη

Survivor Spoiler 27/1: Ποιος θέλετε να παραμείνει στο παιχνίδι; (poll)

Καταγγελία - σοκ της Ζέτας Δούκα: «Ο Γιώργος Κιμούλης με έβρισε και με κλώτσησε»

Survivor: Παραλίγο να παίξουν μπουνιές Περικλής Κονδυλάτος και Πάνος Καλίδης (vids)

Γιώργος Κιμούλης: Οι καταγγελίες, η απάντηση και η «μόδα Μπεκατώρου»

Καλλιάνος:«Δεν είμαι καθόλου καλά ψυχολογικά» - Η οικογενειακή περιπέτεια και η συγκινητική ανάρτηση

Survivor: Τέτοιο επεισόδιο δεν ξανάγινε – Οργή και ειρωνείες στο twitter