ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΘ: Ο εμβολιασμός να περάσει στα χέρια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς

Ο εμβολιασμός πρέπει να περάσει χωρίς καθυστέρηση στα χέρια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) αλλά και στους ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα το ιστορικό του κάθε ασθενή, επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Νίκος Νίτσας, σημειώνοντας ότι αυτοί μπορούν να ενημερώσουν, να παρακολουθήσουν την πορεία της υγείας του και να τον προτρέψουν προς τη σωστή επιστημονικά κατεύθυνση.

ΙΣΘ: Ο εμβολιασμός να περάσει στα χέρια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς

Ο κ. Νίτσας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στο εμβολιαστικό κέντρο που άρχισε να λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της HELEXPO-ΔΕΘ (Περίπτερο 13), έθεσε για μία ακόμη φορά το θέμα της άμεσης ανάπτυξης εμβολιαστικών κέντρων εκτός Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας προκειμένου, όπως είπε, να μπορέσουν και πάλι να επιτελέσουν τον βασικό ρόλο τους, τη νοσηλεία, θεραπεία και περίθαλψη των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει στείλει σχετική επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ενώ κάτι ανάλογο έχει προτείνει και ο ΠΙΣ (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος). Στην επιστολή του ΙΣΘ προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνεται ότι «ο εμβολιασμός είναι ιατρική πράξη και κάθε παρέκκλιση μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη Δημόσια Υγεία και στην ασφάλεια των πολιτών με συνέπεια την αύξηση της αμφισβήτησης των εμβολίων».

Στην επιστολή του, ο ΙΣΘ -μεταξύ άλλων- αναφέρει: «Η χώρα μας, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει το πλεονέκτημα να διαθέτει μεγάλο αριθμό ειδικών γιατρών, οι οποίοι μπορεί να αναλάβουν τη δύσκολη προσπάθεια της γρήγορης αλλά και ασφαλούς εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού ενημερώνοντας αλλά και πείθοντας τους συμπολίτες μας- ασθενείς τους για την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά της covid-19. Επειδή στόχος όλων πρέπει να είναι η γρήγορη αλλά και ασφαλής διενέργεια μαζικών εμβολιασμών κατά της Covid-19 πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί η πρόταση του ΠΙΣ για διενέργεια εμβολιασμών σε όλα τα ιδιωτικά ιατρεία της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ