ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Ο ορισμός και τα οφέλη του coaching

Το coaching αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποδοτική επένδυση για νακερδίσετε τη ζωή που σας αξίζει!
Ο ορισμός και τα οφέλη του coaching

Το coaching αποτελεί την πιο σύγχρονη και αποδοτική επένδυση για νακερδίσετε τη ζωή που σας αξίζει!

Αυτό αναφέρει στο onMed.gr, η κυρία Βαρβάρα Ασημακοπούλου HR Expert,πιστοποιημένη Business and Executive Coach από το International Coaching Federation, για το coaching, σημειωνοντας, ότι πρόκειται για μία μεθοδική και δημιουργική διαδικασία που σας υποστηρίζει να πετύχετεπροσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους σε κάθε συνθήκη. Μέσα από προσωπικέςσυνεδρίες εστιάζει στον αυτοπροσδιορισμό σας και την επανεφεύρεση των επιθυμιώνκαι των ικανοτήτων σας. Το Coaching πιστεύει στις χρυσαλίδες! Σε ανθρώπους πουμεταμορφώνονται σταδιακά και συνειδητά. Για να αποκαλύψουν ολοκαίνουρια φτεράκαι τις νέες εντυπωσιακές αποχρώσεις του ταλέντου τους.

Eίναι μια δημιουργική εμπειρία με ξεκάθαρους στόχουςκαι αποτελέσματα για τον καθένα σας. Ανάλογα με την ηλικία και τη θέση σας, τοπεδίο δραστηριοποίησης, τις προοπτικές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε,το Coaching σας βοηθάει:

  • να κερδίσετε αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση,
  • να ξεπεράσετε τους φόβους που σας καθηλώνουν,
  • να τονώσετε τη δημιουργικότητα, να ανανεώσετε και να πετύχετε τους στόχους σας,
  • να σχεδιάσετε και ακολουθήσετε με συνέπεια το πλάνο ενεργειών,
  • να επωφεληθείτε από ευκαιρίες, συνέργειες και τα νέα μέσα που παρουσιάζονται στον χώρο σας,
  • να επιτύχετε τη θετική αλληλεπίδραση εργασιακής και προσωπικής ζωής,
  • και εν τέλει, να γεφυρώσετε την απόσταση ανάμεσα σε αυτόν/αυτή που είστε σήμερα και στον άνθρωπο και επαγγελματία που επιθυμείτε να γίνετε.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα Career Coachingσας βοηθάει να διεκδικήσετε -δυνατοί, αισιόδοξοι, ευέλικτοι και ανταγωνιστικοί- τη θέση που σας αξίζει. Είτε αναζητάτε τα κριτήρια και τα εργαλεία που θα σαςοδηγήσουν στην πρώτη σας δουλειά, είτε είστε άνεργοι επαγγελματίες που πρέπεινα μεθοδεύσετε την επανένταξη και τον αναπροσδιορισμό σας στις παρούσεςδύσκολες συνθήκες.

Ποιος είπε ότι αυτοί που παίρνουν τον έλεγχο, δενεπιστρέφουν ποτέ στα θρανία; Το πρόγραμμα Executive Coaching απευθύνεταισε όσους βρίσκεστε στις πλέον μάχιμες θέσεις και νιώθετε πιο επιτακτική απόποτέ την ανάγκη να ανανεώσετε τα όπλα σας.

Ζούμε σε μια εποχή που αντέχουν μόνο οι γενναίοι.Αυτοί που τολμούν να διαφοροποιηθούν, να ανοιχτούν σε νέες συνεργασίες καιαγορές. Το πρόγραμμα Entrepreneur Coaching είναι μια… αλλιώτικη επένδυσηγια τη βιωσιμότητα της επιχείρησης ή της καριέρας σας.

Τα παραπάνω προγράμματα Coachingπου η κυρία Ασημακοπούλου πραγματοποιεί με μεγάλη απήχηση περιλαμβάνουνατομικές ή ομαδικές ωριαίες συναντήσεις ή/και διαδικτυακές συνεδρίες μέσω Skype.Στη διάρκειά τους, η/ο coach σας καθοδηγεί βήμα-βήμα στις φάσεις: Συνειδητοποίηση- Ενεργοποίηση - Αλλαγή.

H κυρία Βαρβάρα Ασημακοπούλου- Παπαβασιλειου, ΜΒΑ, ACC (ba@hre.gr), είναι HR Expert,πιστοποιημένη Business and Executive Coach από το International Coaching Federation,ιδρυτικό μέλος του ICF Greek Chapter, βραβευμένη Mentor από το ευρωπαϊκό δίκτυομεντόρων για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ιδρύτρια της εθελοντικήςοργάνωσης The Rebounders at work life, Managing Partner της HRE και συγγραφέας(www.hre.gr, www.reboundersatworklife).