ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Η κατάθλιψη χτυπά συχνότερα τις ισχυρές προσωπικότητες

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα άτομα με ισχυρή προσωπικότητα είναι πιο επιρρεπή σε αγχώδεις διαταραχές που οδηγούν στην κατάθλιψη.

Η κατάθλιψη χτυπά συχνότερα τις ισχυρές προσωπικότητες

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα άτομα με ισχυρήπροσωπικότητα είναι πιο επιρρεπή σε αγχώδεις διαταραχές που οδηγούν στηνκατάθλιψη.


Ρώσοι ερευνητές από την Αγία Πετρούπολη υποστηρίζουν πως η αποφασιστικότητακάτω από συνθήκες πίεσης κάνει το άτομο πιο ευαίσθητο, με αποτέλεσμα τη βαθιάμελαγχολία.


Έπειτα από δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, οιερευνητές διαπίστωσαν πως οι στρατηγικές συμπεριφοράς καθορίζουν τις πιθανότητεςεκδήλωσης κατάθλιψης. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι τα ευρήματά τους ισχύουν και γιατον ανθρώπινο ψυχισμό.


Οι δείκτες που κατέγραψε η ερευνητική ομάδα αφορούσαν στηνανησυχία, τα επίπεδα κατάθλιψης και το βαθμό χαράς και ευεξίας κάτω απόσυνθήκες συνεχούς πίεσης και στρες.


Η ενεργητική ή παθητική συμπεριφορά απέναντι στα στρεσογόναερεθίσματα υπέδειξε με την πάροδο του χρόνου ότι όσο πιο ισχυρές καιαποφασιστικές είναι οι αντιδράσεις τόσο μεγαλύτερη είναι η ροπή προς τηνκατάθλιψη.