ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Αποτύπωμα Ψυχής: Έκθεση έργων ατόμων με ψυχικές ασθένειες

Σε μια εποχή που οδηγεί σε παράδοξα αδιέξοδα μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων είναι οι ψυχικά ασθενείς.
Αποτύπωμα Ψυχής: Έκθεση έργων ατόμων με ψυχικές ασθένειες

Σε μια εποχή που οδηγεί σε παράδοξα αδιέξοδα μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων είναι οι ψυχικά ασθενείς. Είναι η ομάδα που δέχεται το μεγαλύτερο κοινωνικό και εργασιακό αποκλεισμό. Παρ’ όλα αυτά, μια ομάδα ατόμων με ψυχικές διαταραχές κατάφερε να δημιουργήσει μέσω της Ειδικής Μονάδας Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Επανένταξης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινή (ΕΠΙΨΥ), μια μικρή όαση συλλογικότητας, έκφρασης και δημιουργίας, το «Σωματείο Ενάντια στην Προκατάληψη για τις Ψυχικές Διαταραχές Η Αναγέννηση» και την Κοινωνική Επιχείρηση «Kosmos Horizon».

Το Σωματείο αγωνίζεται ενάντια στον κοινωνικό στιγματισμό για τη ψυχική νόσο μέσω του περιοδικού που εκδίδει «Η Δική μας Φωνή», μέσω εκθέσεων ζωγραφικής και άλλων εικαστικών και καλλιτεχνικών δημιουργημάτων και δράσεων.


Το Σωματείο είναι η πρώτη δομή αυτοοργάνωσης ψυχικά ασθενών στην Ελλάδα και αύριο Παρασκευή ανοίγει την έκθεση «Αποτύπωμα Ψυχής» σε συνεργασία με το Δήμο Φιλοθέης και τον ΟΚΑΠΑ.


Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Ειδικής Μονάδας Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Επανένταξης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής, στην οποία έχουν εκπαιδευτεί τα μέλη του Σωματείου.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν αύριο 14 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Εικαστικών Ερευνών Γεώργιος Καρύδης, Αριάδνης 13 και Νιόβης, Φιλοθέη (τηλ 2106749860).

Διάρκεια έκθεσης έως 19 Φεβρουαρίου 2014. Τηλ. Έδρας Σωματείου: 2106423203