ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Σχέσεις: Ανακαλύψτε το μυστικό της ευτυχίας....

Οι σχέσεις είναι το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή... και χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια για να αντέξουν στο χρόνο. Αναμφίβολα είναι πολύ δύσκολο να «αφιερωθεί» ο ένας σύντροφος στον άλλο χωρίς συγκρούσεις και χωρίς να κυριαρχηθεί αντίστοιχα ο ένας από τον άλλο.
Σχέσεις: Ανακαλύψτε το μυστικό της ευτυχίας....

Οι σχέσεις είναι το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή... καιχρειάζονται μεγάλη προσπάθεια για να αντέξουν στο χρόνο.

Αναμφίβολα είναι πολύ δύσκολο να «αφιερωθεί» ο έναςσύντροφος στον άλλο χωρίς συγκρούσεις και χωρίς να κυριαρχηθεί αντίστοιχα οένας από τον άλλο.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, κάθε μας σχέση θα μπορούσε ναείναι μια καλή ευκαιρία, να πάμε λίγο πιο πέρα και να ανακαλύψουμε λίγοπερισσότερο τον εαυτό μας.

Παρόλα αυτά όμως είναι απίστευτο πόσες πολλές απαιτήσειςέχουμε εναποθέσει στον «άλλο ή στην «άλλη» για την ευτυχία μας, γιατί έχουμετην πεποίθηση ότι ο/η σύντροφός μας θα καταφέρει με ένα «μαγικό ραβδί» να μαςαλλάξει τη ζωή, να μας βγάλει από την κατάθλιψη και να μας κάνει να νοιώθουμετέλεια.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν ακράδαντα ότι μόλιςβρουν το «άλλο μισό» η ζωή τους θα αλλάξει και θα είναι πραγματικάευτυχισμένοι.

Ευτυχισμένος, όμως, με ό,τι σημαίνει για τον καθένα, γίνεσαιμόνο όταν εσύ το αποφασίσεις γιατί η ευτυχία ξεκινάει πάντα από μέσα μας.

Είναι δε μεγάλη ευθύνη και άδικο για το/τη σύντροφό μας νατου φορτώνουμε όλη την ευθύνη της ζωής μας. Αν δεν είμαστε ολοκληρωμένοι ωςάτομα, δεν είμαστε σε θέση να αγαπήσουμε και να δημιουργήσουμε την δική μαςευτυχία στην προσωπική μας ζωή. Αν δεν κατορθώσουμε να βρούμε τα θέλω μας καιδεν ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε από κάθε σχέση κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει.

Αντί, λοιπόν, να ψάχνουμε κάποιον να μας αγαπήσει και να μαςσώσει… ας αλλάξουμε την οπτική μας και ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε τον εαυτό μαςκαι πάνω από όλα να μάθουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη της ζωής μας.

Ίσως εκεί να βρίσκετε το μυστικό των επιτυχημένων σχέσεων!


Δώρα Φούντα Κοινωνιολόγος, Εxecutive & Life Coach www.fountacoach.com