ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Πέντε εγγυημένες τακτικές για να σας συμπαθούν όλοι!

Πέντε εγγυημένες τακτικές για να σας συμπαθούν όλοι!

Η πρώτη εντύπωση πάντα μετράει σε μια γνωριμία. Μερικά λεπτά αρκούν για να κάνουμε κάποιον να μας συμπαθήσει ή να μας αντιπαθήσει αμέσως.

Οι ψυχολόγοι αποκαλύπτουν τις 5 στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσουμε για να «κερδίσουμε» ένα άτομο που γνωρίζουμε για πρώτη φορά.

1. Ενθαρρύνουμε το συνομιλητή να μιλήσει για τον εαυτό του.

1pic
Είτε πρόκειται για την πρώτη συνάντηση ή για τα πρώτα ραντεβού ενός νέου ζευγαριού, είναι μια καλή τακτική να ενθαρρύνουμε το συνομιλητή μας να μιλήσει για τον εαυτό του. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ δείχνει ότι όταν κάποιος μιλάει για τον εαυτό του ενεργοποιούνται τα κέντρα της απόλαυσης του εγκεφάλου.

2. Ζητάμε συμβουλές

2pic
Όταν ζητάμε σε κάποιον συμβουλές δείχνουμε ότι η γνώμη του μετράει. Η διαδικασία αυτή προωθεί επίσης τη συνεργασία, την ανταλλαγή πληροφοριών και τη διαπραγμάτευση.

3. Θετικά φορτισμένη συζήτηση

3pic
Όταν συζητάμε, πρέπει οι ερωτήσεις μας να έχουν θετικό τόνο. Μπορούμε να ρωτήσουμε το συνομιλητή μας για κάτι ευχάριστο στη ζωή του και να τον ενθαρρύνουμε να μιλήσει γι' αυτό.

4. Επαναλαμβάνουμε τις τελευταίες λέξεις του συνομιλητή μας

4pic
Όταν κάποιος μας μιλάει, θέλει να ξέρει ότι τον ακούμε. Επαναλαμβάνοντας τις τελευταίες δύο ή τρεις λέξεις της τελευταίας φράσης που ακούσαμε δείχνουμε ότι δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή στη συζήτηση.

5. Δεν εστιάζουμε στα αρνητικά

5pic
Όταν δίνουμε έμφαση στα θετικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου, οι άλλοι μας αντιμετωπίζουν πιο ευνοϊκά απ' ότι όταν γκρινιάζουμε και παραπονιόμαστε για τους άλλους.

Πέντε εγγυημένες τακτικές για να σας συμπαθούν όλοι!

BEST OF NETWORK