ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Ο Enrique Loyola επισκέφθηκε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί επισκέφθηκε σήμερα το υψηλόβαθμο στέλεχος του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Dr. Enrique Loyola.

Ο Enrique Loyola επισκέφθηκε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί

Ο Συντονιστής του Προγράμματος Πληροφοριών Υγείας, Καταγραφής και Ανάλυσης, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συζήτησε με το Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής κ. Παύλο Θεοδωράκη, Εκπρόσωπο της Ελλάδας στον ΠΟΥ, για την ανάπτυξη ενός αξιόπιστου συστήματος παρακολούθησης των επιπτώσεων της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων πολιτών, αλλά και στην υγεία τους εν γένει.

Ο Dr. EnriqueLoyola έχοντας μεγάλη εμπειρία, τόσο από την χώρα του το Μεξικό όσο και από άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς και από τις 53 Ευρωπαϊκές χώρες για τις οποίες εργάζεται τα τελευταία 7 χρόνια, εντυπωσιάστηκε από τα αναλυτικά δεδομένα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας που καταγράφει και αναλύει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και συνεχάρη τον Διοικητή κ. Παύλο Θεοδωράκη για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων αυτών σε πραγματικό χρόνο στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου. Τέλος, υπογράμμισε, πως με την άμεση και ολοκληρωμένη δημοσιοποίηση των δεδομένων αυτών υποστηρίζεται η διαδικασία της λογοδοσίας και της διαφάνειας της διοίκησης, που αποτελούν θεμελιώδεις αρχές κάθε οργανωμένουκαι σύγχρονου Ευρωπαϊκού συστήματος υγείας.