ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας: «Το βίωμα που γίνεται εμπειρία»

Ένα ενδιαφέρον διήμερο σεμινάριο δραματοθεραπείας, πραγματοποιεί ο Γεράσιμος Δεστούνης, Ηθοποιός- Δραματοθεραπευτής στις 2 και 3 Μαίου.

Σεμινάριο Δραματοθεραπείας: «Το βίωμα που γίνεται εμπειρία»

Η δραματοθεραπεία είναι μία ολιστική μέθοδος ψυχοθεραπείας που μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Το πρώτο συνθετικό της λέξης δραματοθεραπεία έχει τη ρίζα του στο αρχαίο ρήμα δράω-δρω που σημαίνει πράξη, ενέργεια. Στη δραματική συνεδρία συμμετέχει το σώμα, το συναίσθημα, η φαντασία, η νοητική επεξεργασία, η δράση και η αλληλεπίδραση. Η δραματοθεραπεία απορρέει από τη θεατρική τέχνη και την ακολουθεί, ώστε να είναι σε θέση να μεταμορφώσει τον τρόπο που βιώνουμε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Πολλά συναισθήματα, τα οποία δεν μπορούν να εκφραστούν σε λόγο, με τη βοήθεια της δραματοθεραπείας παίρνουν μορφή και έτσι δύναται η λεκτικοποίησή τους.

Με τον τρόπο αυτό ανακαλύπτουμε ότι κανείς δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην αλλαγή και την εξέλιξή μας εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό. «Το βίωμα που γίνεται εμπειρία » είναι ο τίτλος του Σεμιναρίου Δραματοθεραπείας που χωρίζεται σε δύο επιμέρους, διαφορετικές αλλά και συμπληρωματικές συναντήσεις :

• Από το Χάος στη Δημιουργία

• Η Άλλη Πλευρά...

Ο ρόλος, πρωταρχικό στοιχείο στη Δραματοθεραπεία, θα είναι το όχημα σε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας με σκοπό να εξερευνηθούν περιοχές έτοιμες να αποκαλύψουν τους θησαυρούς τους. Ο ταξιδευτής με αφετηρία το σεμινάριο, θα έχει τη δυνατότητα να εξερευνήσει το άγνωστο κάνοντάς το ορατό, αλλά και μεγαλύτερη επίγνωση της θέσης του. Η εξερεύνηση του εαυτού με δημιουργικό τρόπο καθώς και η επεξεργασία προσωπικών θεμάτων με τη βοήθεια δραματοθεραπευτικών τεχνικών παραμένει ο στόχος της συνάντησης. Η ευχάριστη διάθεση αλλά και το δημιουργικό κλίμα της μεθόδου θα είναι ο αέρας στα πανιά των συμμετεχόντων.

Σε αυτή τη συνάντηση γνωριμίας, θα έρθουμε σε επαφή με βασικές τεχνικές της μεθόδου, ώστε οι ασυνείδητες διαδικασίες να δώσουν δημιουργικές εκφράσεις αναδημιουργώντας θέματα ονείρων και φαντασιών αποκτώντας μεγαλύτερη επίγνωση εαυτού ώστε το βίωμα να γίνει εμπειρία. Δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία στη δραματοθεραπεία για την παρακολούθηση του εισαγωγικού σεμιναρίου και απευθύνεται σε ενήλικους ανθρώπους που θεωρούν ότι η χαρά είναι δικαίωμα και όχι «γενναία» επιθυμία των λίγων.

Σας περιμένω με χαρά σ' αυτό το ταξίδι γνωριμίας.

Συντονιστής, Γεράσιμος Δεστούνης, Ηθοποιός- Δραματοθεραπευτής

Ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής:

Σάββατο : 2/5/15. Ώρα: 10.00. -14.00

Κυριακή : 3/5/15. Ώρα: 10.00. -14.00

Τόπος διεξαγωγής: Παρασπόρος Παροικία Πάρος

Κόστος συμμετοχής: 60€ +ΦΠΑ 23%, δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30/4 θέσεις περιορισμένες
Για περισσότερες πληροφορίες : Χρυσούλα Καζακίδου 6947448208: Γεράσιμος Δεστούνης 6977083583

destounis

Διαβάστε ακόμη:

«O Ηρακλής ανάμεσα στην Αρετή και την Κακία»: Ένα ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ