ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Τεστ μεθυσμένης προσωπικότητας: Τι τύπος είσαι όταν πίνεις;

Είναι γνωστή η χαλαρωτική επίδραση που έχει ένα ποτήρι κρασί ή μια παγωμένη μπύρα, σκεφτήκατε όμως ποτέ πόσο βαθιά επηρεάζει την προσωπικότητά σας το αλκοόλ;

Τεστ μεθυσμένης προσωπικότητας: Τι τύπος είσαι όταν πίνεις;

Ψυχολόγοι από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Μιζούρι διαπίστωσαν ότι υπάρχουν τέσσερις τύποι μεθυσμένοι προσωπικότητας. Δείτε σε ποια ανήκετε!

Ο Χέμινγουεϊ

Ο τύπος αυτός είναι εμπνευσμένος από τον Αμερικανό συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Ο Χέμινγουεϊ ισχυριζόταν πως μπορούσε να πιει τεράστιες ποσότητες ουίσκι χωρίς να μεθύσει, γι' αυτοί και οι ερευνητές έδωσαν το όνομα του συγγραφέα σε αυτόν τον τύπο μεθυσμένης προσωπικότητας! Οι πότες-Χέμινγουεϊ είναι οι πιο τυχεροί σε σύγκριση με τους υπόλοιπους, καθώς η προσωπικότητά τους αλλοιώνεται ελάχιστα ακόμη κι αν έχουν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Τα άτομα αυτά δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από το αλκοόλ όσον αφορά συγκεκριμένες πτυχές της προσωπικότητάς τους όπως η ευσυνειδησία, χαρακτηριστικό που αφορά στην αξιοπιστία, την οργανωτικότητα, την αντίληψη και τη δημιουργικότητα του ατόμου.

Ο Δάσκαλος για Κλάματα

Ο τύπος αυτός είναι εμπνευσμένος από την ομώνυμη αμερικανική κωμωδία (The Nutty Professor). Τα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία αυτή είναι σε γενικές γραμμές ήρεμα και εσωστρεφή όταν βρίσκονται σε νηφάλια κατάσταση, όμως αποκτούν τρομερή αυτοπεποίθηση μετά από μερικά ποτά. Οι Δάσκαλοι για Κλάματα χάνουν σε μεγάλο βαθμό την ευσυνειδησία τους όταν πίνουν.

Η Μαίρη Πόππινς

Ο τύπος αυτός είναι εμπνευσμένος από την αγαπημένη ηρωίδα της Ντίσνεϋ. Τα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία αυτή εκδηλώνουν εξαιρετικά φιλική διάθεση και γίνονται πιο συνεργάσιμα, συμπονετικά και ευχάριστα όταν πίνουν.

Ο Κύριος Χάιντ

Ο τύπος αυτός είναι εμπνευσμένος από το πασίγνωστο βιβλίο Δόκτωρ Τζέκιλ και Κύριος Χάιντ. Οι άτυχοι που ανήκουν στην κατηγορία αυτή φαίνεται να «μεταλλάσσονται» όταν πίνουν, καθώς δεν έχουν πια συναίσθηση των πράξεών τους, χάνουν την πνευματική τους διαύγεια και γίνονται φοβερά ιδιότροποι. Τα άτομα αυτά είναι επίσης πιο πιθανό να παρουσιάσουν κενά μνήμης μετά από ένα βράδυ με πολύ αλκοόλ και να μπλέξουν σε μπελάδες που θα οδηγήσουν ακόμη και στη σύλληψή τους.

Οι ψυχολόγοι κατέληξαν στις παραπάνω τέσσερις κατηγορίες έπειτα από έρευνα στην οποία συμμετείχαν 364 άνδρες και γυναίκες. Τα ευρήματά τους παρουσιάζονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Addiction Research and Theory.

Διαβάστε επίσης:

Σκέφτεστε σαν άντρας ή σαν γυναίκα; Κάντε το τεστ-πρόκληση!
Τεστ μνήμης: Δείτε αν ανήκετε στην ελίτ των super recognisers!
Τεστ προσωπικότητας: Αξιολογήστε τις 6 πτυχές του εαυτού σας